Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/15/2012: "Organisatie Pinksterlanddagen 2012 van start gegaan"

De Pinksterlanddagen (PL) is het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in het Friese dorp Appelscha plaatsvindt. De voorbereidingen voor de editie 2012 zijn van start gegaan en enige contouren van de PL 2012 zijn alweer zichtbaar.
Dit jaar zullen de Pinksterlanddagen van vrijdag 25 mei tot maandag 28 mei plaatsvinden, natuurlijk weer op het kampeerterrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha.

pl-2012-300x300 (11k image)

Dit jaar zullen de Pinksterlanddagen van vrijdag 25 mei tot maandag 28 mei plaatsvinden, natuurlijk weer op het kampeerterrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha.
Klik op meer.

Na de opnieuw druk bezochte editie van de landdagen van afgelopen jaar, heeft de voorbereidingsgroep ook dit jaar weer wat waar te maken. Het is ieder jaar een uitdaging om een goed inhoudelijk programma samen te stellen met scherpe sprekers en interessante workshops. Groepen die al vaker presentaties hebben gegeven hebben we deels al benaderd en ook -internationale- sprekers zullen gevraagd een bijdrage te leveren aan de Pinksterlanddagen van 2012.

Er zijn in 2012 workshops, lezingen en werkgroepen over de economsiche crisis, vrouwenstrijd, geschiedenis van het anarchisme, klimaat en milieu, dierenrechten en nog veel meer...

Maar, een anarchistisch festival is natuurlijk niets zonder een prikkelend cultureel programma, en ook op dat gebied zijn wij druk bezig. Op vrijdagavond is er een filmprogramma, en op zaterdag en zondag treden er bands op met muziek die past bij de actiebeweging.

Een greep uit de andere (vaste) onderdelen van de PL; een anarchistische boekenmarkt - waarvoor je tegen kostprijs een stand kan huren -, live radio vanaf het kampeerterrein, en een kantine met taart, hapjes, en drankjes. Voor de kleinste bezoekers is uiteraard een speciale kindertent, georganiseerd door de Amsterdamse Kinderpret met een boordevol programma vol knutselworkshops, muziek, theater, speurtochten en vooral veel zelf ontdekken.

Houd de website in de gaten voor verdere updates en/of aanmeldingen!

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. De dagen worden jaarlijks door zo’n 500 mensen bezocht en kenmerken zich door een gemoedelijke maar strijdbare sfeer. Komend jaar is het dus de 79-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft.

Oproep
De voorbereidingsgroep wil graag benadrukken dat iedereen een rol kan spelen bij de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto 'Doe wat!' Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De voorbereidingsgroep roept groepen en personen, die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2012 op, om zich via onderstaand mailadres aan te melden. Dus wil jij op inhoudelijk of cultureel gebied meehelpen aan de PL 2012, meld je dan aan. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan een inhoudelijk programma onderdeel zoals een workshop, discussie, of lezing, maar ook bands, vuurspuwers, theatergezelschappen, bomenklimmers, kunstenmakers nog veel meer mag je opgeven voor een bijdrage!
(Voor alle duidelijk: we kunnen echter geen garantie geven dat suggesties worden overgenomen!)

Info

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 12,50 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme maaltijd zorgt Rampenplan. Je moet hiervoor wel aparte bonnen kopen. Rampenplan heeft dagelijks hulp nodig bij het snijden en de afwas. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Alle producten zijn van biologische herkomst.

Zie voor uitgebreidere informatie op een gegeven moment de webstek www.pinksterlanddagen.nl.

De voorbereidingsgroep is bereikbaar via pinksterlanddagen@hotmail.com.


Powered by Greymatter