Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/08/2011: "Website Joke Kaviaar afgesloten door justitie"

Persbericht in verband met het afsluiten van de site van Vrijeredactrice Joke Kaviaar

In een nieuwe poging radicale kritiek op het xenofobe migratiebeleid onmogelijk te maken heeft het Openbaar Ministerie vandaag de website www.jokekaviaar.nl van activiste en schrijfster Joke Kaviaar uit de lucht laten halen. De Steungroep 13 September veroordeelt deze schandalige handelswijze van het OM, spreekt steun uit voor Joke Kaviaar en roept op in actie te blijven komen tegen het migratiebeleid.

mondsnoer (38k image)
Klik op meer

Op 13 september werd Joke Kaviaar aangehouden en drie dagen vastgehouden omdat het OM van mening was dat een aantal van haar teksten op internet opruiend zouden zijn. Ook toen werden, net als nu, een aantal citaten uit de betreffende teksten uit hun context gerukt en werden hier volstrekt eigen conclusies aan verbonden. Waar het uiteindelijk echter om draait is dat men geen radicale kritiek op het migratiebeleid wenst te horen. Artikel 131 wordt maar weer van stal getrokken om te trachten kritiek mondood te maken.
De nu volgende, voorspelbare, actie van het OM zal weinig effect sorteren. In de nasleep van de eerdere aanhouding van Joke Kaviaar, zijn diverse mirrors (letterlijke kopieŽn van de site) gelanceerd. Daarnaast
zijn de door het OM gewraakte teksten inmiddels op vele plekken overgenomen.

Onder leiding van Minister van Detentie en Deportatie Gerd Leers zet Neederland zich in hoog tempo op de kaart als het Europese land met het meest verregaande beleid om vluchtelingen buiten de deur te houden, waarbij de xenofobie van 'eigen volk eerst' en 'van vreemde smetten vrij' tot norm verheven is. Radicale critici van dit beleid worden steevast gecriminaliseerd en gepoogd monddood te maken. Vandaag blijkt maar weer dat de rechterlijke macht als serviele marionet van de regering functioneert, een houding die al bekend is van de vele schandalige uitspraken in zaken van vreemdelingenrecht.

Grote delen van de wereldbevolking worden al eeuwen in de steeds verstikkendere houdgreep van het westerse kapitalisme gehouden. Een einde maken aan de onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting in de wereld is onmogelijk zonder het kapitalisme en de machtspositie van de westerse elites ten grave te dragen. Meer dan ooit is het daarom noodzakelijk het migratiebeleid en de uitvoeringspraktijken fel te bekritiseren en in actie te komen om deze te saboteren en tegen te werken.

De Steungroep 13 September is opgericht naar aanleiding van de aanhouding van Joke Kaviaar op 13 september jl. en richt zich op het opkomen voor activisten die repressie van de staat ondervinden en op het blijven oproepen tot actie tegen het migratiebeleid.

----

Voor meer informatie: Steungroep 13 September
Website 13september

De meeste klaarblijkelijk staatsgevaarlijke artikelen van Joke zijn ook hier op De Vrije terug te vinden.
En hier is haar gehele site gespiegeld!


Powered by Greymatter