Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/26/2011: "Website en steungroep 13 september uit solidariteit met Joke Kaviaar"

Op 13 september 2011 is een activiste gearresteerd en voor drie dagen in alle beperkingen vastgehouden. Daarnaast werd door de Nationale Recherche huiszoeking gedaan, op zoek naar informatie over haar contacten.

On september 2011 an activist was arrested and detained under full restrictions for three days. Also a house search was done, looking for information about her contacts.


shutup (49k image)

Na drie dagen werd zij vrijgelaten, om haar vervolgens tot op de dag van vandaag te chanteren met hernieuwde arrestatie

After three days she was released, only in order to – up until today – blackmail her with a second arrest. .

* This isn' t over yet! Read the full story in english here: http://13-september.nl/thought-crime/ *

Volgens het OM is deze activiste aangehouden vanwege opruiende teksten die zij geschreven zou hebben met harde en terechte kritiek op het migratiebeleid. Het komt steeds vaker voor dat de overheid maatregelen neemt die uiterst dubieus zijn. In dit geval is het zo dat iemand die strijdt voor vrijheid van beweging aangehouden kan worden omdat zij haar mening de wereld in slingert en weigert daarmee op te houden. Gezien de geheimzinnige omstandigheden rondom de aanhouding en huiszoeking, kan gesteld worden dat het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratie in het geding is.

Dit kan ons allen overkomen! Om te voorkomen dat deze politieke arrestatie de doofpot in dreigt te verdwijnen, is er een steungroep opgericht. De steungroep 13 september heeft onder meer tot doel het openbaar maken van de achtergronden van deze onzinnige arrestatie, het nauwgezet volgen van de nasleep en verdere gevolgen, en het mobiliseren van mensen om in te verzet te komen tegen het huidige migratiebeleid.

Uiteraard is ook een doel van de steungroep om te laten zien dat overheidsterreur, op langere termijn, absoluut geen effect heeft op mensen die een kritische mening niet voor zich willen houden, want als we dit tolereren is het einde zoek.

De steungroep heeft inmiddels een website gelanceerd, http://13-september.nl. Op deze website zijn alle achtergronden, artikelen, steunverklaringen en nieuwe oproepen terug te vinden. Verder hebben vele individuen en groepen zich middels steunverklaringen uitgesproken, en zijn de als opruiend aangemerkte teksten en mirrors van haar website http://www.jokekaviaar.nl verder verspreid.

Voor meer informatie en/of steunverklaringen: gebruik het mailformulier / adres dat je kunt vinden op de website, of het hieronder vermeldde e-mail adres. Donaties kun je storten op rekening nummer 4253090 T.a.v. Ithaka Utrecht o.v.v. 13 september.

Steungroep 13 september
steungroep@artikel-140.nl

Hieronder volgen twee recente steunverklaringen:

– Steunverklaring Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning

De mensen van het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning hebben tot grote ontsteltenis kennis genomen van het feit dat de anarchist, actievoerder, dichter en tekenaar Joke Kaviaar al enkele weken ernstig bedreigd wordt door de staat. Op 13 september nam de recherche haar gevangen en doorzocht ze haar huis. Ze zat uiteindelijk drie dagen vast waarbij haar elk contact met buiten ontzegd werd. Maar het gerecht bedreigt haar nog steeds en zegt dat ze elk moment weer opgepakt kan worden.

Het voorwendsel waaronder het openbaar ministerie dit doet heet opruiing. De teksten die Joke al jaren met regelmaat publiceert op o.a. haar eigen site en op Indymedia, waarin ze oproept tot verzet tegen de gruwelijke mensenjacht in Nederland en Europa en tot een einde aan migratiecontrole in het algemeen, zijn volgens het o.m. nu ineens opruiend. Wij de mensen van het Kampeerterrein  nemen evenals Joke openlijk stelling neemt tegen het racistische vreemdelingenbeleid van de Nederlandse Overheid. Eveneens zijn wij van mening dat bedrijven die winst maken met de opsluiting en het deporteren van geïllegaliseerden, zoals BAM, EGM architecten, Randstad, zich schuldig maken aan schandalige praktijken.

Wij roepen iedereen op, die meewerkt aan deze mensonterende praktijken  hiermee onmiddellijk te stoppen. De arrestatie op 13 september is een aanval op iedereen die strijd voor een vrije wereld, zonder uitbuiting en onderdrukking. Een aanval op iedereen die strijd voor het recht om te kunnen gaan en staan, wonen en leven waar die wil en iedereen die walgt van paspoort controles en ID checks. De arrestatie is ook een rechtstreekse aanval op de vrijheid van meningsuiting en dat zullen wij nooit en te nimmer accepteren. Wij roepen dan ook iedereen op om de strijd voor vrijheid van beweging en voor vrijheid van meningsuiting in een verdergaande frequentie voort zetten. Buig nooit voor staatsterreur!

Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning


– Solidaritätserklärung der anarchistischen Mobilküche Le Sabot

Aktivisten aus verschiedenen West-Europäischen Ländern, engagiert in der Mobilküche Le Sabot sind solidarisch mit der Niederländischen Aktivistin Joke Kaviaar. Wir unterstützen die Aktivistin, die mit Wort und Tat das repressive Handeln der Niederländischen Regierung anklagt.

Wir verurteilen das äußerst repressive Handeln der Niederländischen Regierung gegenüber Asylsuchern und anderen Migranten. Die extrem gewalttätige Europäische Migrationspolitik verursacht jährlich hunderte Tote und mehr. Migranten werden überall in Europa illegalisiert, ausgesperrt, aufgescheucht, eingesperrt und ausgewiesen.

Marineschiffe von Frontex verhindern das kleine Boote probieren Europa zu erreichen. Das hat viele Tote zur Folge. Die Niederlande sind eines der treibenden Länder um diese skandalöse Politik noch repressiver zu machen. Gerade diese Form der Unterdrückung sorgt dafür das Menschen sowie die Dichterin Joke Kaviaar wütend sind und das auch bleiben bis für Jeden die Internationale Freiheit von Bewegung erreicht ist.

Das Festnehmen und Einsperren von Leuten die diese Meinung vertreten ist ein Skandal. Diese Politik muss bekämpft werden, genau wie die ganze Politik der Regierung Braun-1

Le Sabot
http://www.lesabot.org


Powered by Greymatter