Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/31/2011: "BINNENLANDSE OORLOG?"

Milo (49k image)

De beheersing van de bevolking verloopt langs verschillende lijnen. ‘Brood en Spelen’ is er een van. Het leveren van ‘veiligheid’ is een andere. En dat ziet er uit als oorlogsvoering.

Klik op meer.


Het was al weer de zeventiende editie van de ‘Salon Milipol’ te Parijs, het trefpunt voor ‘la sécurité et de la sûreté intérieure’ (veiligheid en binnenlandse veiligheid). De foto hierboven is genomen van een van de stands op de Salon…

Op deze Salon observeerde de journalist van het Franse dagblad Le Monde drie soorten bezoekers: vertegenwoordigers uit de sfeer van de wapenindustrie, militairen en politie. Bijna allemaal mannen en alle boven de 18 jaar (je moet volwassen zijn om binnen te komen…). Ze zijn direct te herkennen. De eerste groep is in pak en stropdas gekleed, de tweede groep is ‘kort Amerikaans’ geknipt, de derde groep draagt bij voorkeur een leren jasje en loopt op baskets. Clichématiger kan het niet.

‘Veiligheid’ betekent: bereidt u voor op binnenlandse oorlogvoering (zie in combinatie hiermee het item ‘Binnenlandse vijand’ op deze site: http://www.devrije.nl/archives/00003147.html ).

Gedurende de dagen van de salon hebben meer dan 900 exposanten hun spullen getoond onder opschriften als ‘théâtre des opérations’, ‘menaces terroristes’, ‘cybercriminalité’ en ‘violences urbaines’. Vooral de exposanten met vuurwapens trokken veel bezoekers. Velen wilden toch wel eens zo’n superlichte ‘Glock’ in hun handen hebben gehad. Ook aan de dieren was gedacht: het kogelvrije vest voor de Duitse herder, bijvoorbeeld… Want uiteindelijk: Veiligheid, dat is handel!

[Gegevens en beeldmateriaal ontleend aan ‘M de Magazine du Monde, 29 oktober 2011]

1 Reactie


Toevoeging

Ook op de site van De AS besteed ik aandacht aan de Salon Milipol, waarbij ik nog wat nadere informatie geef over de sponsoren van de Salon; zie:

http://tijdschriftdeas.wordpress.com/2011/10/23/veiligheidsmarkt-‘milipol’-militie-en-politie-en-contrasubversieve-middelen/

Zie op De AS ook het aan dit onderwerp gerelateerde item ‘Videobewaking: Onderdeel van Surveillance Systemen’:

http://tijdschriftdeas.wordpress.com/2011/10/31/videobewaking-onderdeel-van-surveillance-systemen/

zei: Thom op 31/10/2011 om: 11:40u


Powered by Greymatter