Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/18/2011: "De Crisis Voorbij – gratis crisiskrant van Klasse! en de Vrije Bond"

crisisheader1 (69k image)

Naar aanleiding van Prinsjesdag brengen Klasse! en de Vrije Bond samen een gratis crisiskrant uit, met als titel: De Crisis Voorbij. De krant zal vanaf maandag 19 september in heel het land verspreid worden. De krant telt - inclusief een uitneembare poster - 16 pagina's en wordt in een oplage van 20.000 exemplaren gratis verspreid.
In de reguliere media is bijna geen ruimte voor een ander geluid over de crisis en de bezuinigingen. Ons wordt voorgehouden dat de crisis een gevolg is van gekke financiėle constructies in plaats van dat het een essentieel onderdeel is van het kapitalisme.

Of er wel bezuinigd moet worden staat in de reguliere berichtgeving niet ter discussie. De vraag lijkt alleen maar te gaan over hoeveel en op wie of wat er bezuinigd moet worden. Daarom hebben we besloten om een eigen krant te drukken, speciaal gewijd aan de crisis, de bezuinigingen, aan het feit dat we dit niet hoeven te slikken en aan mogelijke alternatieven. In de krant staat zowel achtergrondinformatie over het wezen van het kapitalistische systeem en de bezuinigingen, als gedetailleerde kritiek, voorstellen voor alternatieven en mogelijke reacties, recensies en columns.

De krant zal in meer dan dertig steden en dorpen worden verspreid. De aftrap vindt plaats tijdens de demonstratie van 19 september in Den Haag en op woensdag 21 september staan we op verschillende stations in het hele land om de krant uit te delen.

Websites:
http://www.klasse-krant.nl
http://www.vrijebond.nl/

1 Reactie


De krant staat inmiddels online: http://issuu.com/vrijebond/docs/de_crisis_voorbij

Veel succes met de verspreiding!

zei: Arend op 18/09/2011 om: 21:04u


Powered by Greymatter