Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/27/2011: "Jaarboek Kritiek 2011 in teken van nieuwe wegen voor links"

Begin deze maand kwam het Jaarboek Kritiek 2011 uit. Het nummer is geheel gewijd aan de crisis van de linkse beweging.
jaarboek_kritiek_2011 (19k image)
Ter gelegenheid van deze nieuwe uitgave organiseert de redactie een politiek debat in boekhandel de Rooie Rat in Utrecht. Dit vindt plaats op zaterdag 3 september vanaf 16.00 uur.
Klik op meer.

Zoals bekend heeft links niet geprofiteerd van de economische crisis. Integendeel, ze is zelfs nog verder in het defensief gedrongen.
Hoe kan links uit haar impasse geraken? Welke alternatieve wegen dienen zich aan? In het nieuwe nummer van "Kritiek" staan deze vragen centraal.
Daarbij komen de antwoorden uit verschillende linkse hoeken: van parlementair tot activistisch, van sociaaldemocratisch tot libertair links.

Het nummer bevat bijdragen van auteurs als René Cuperus, Arjan Vliegenthart, Wim van Noort en Detlef Hartmann. Ook bevat het een bijdrage van Erik Krebbers van Doorbraak over 'organizing'.

3 september: presentatie in boekhandel Rooie Rat

De sprekers tijdens het debat zijn WBS-medewerker René Cuperus, SP-Senator Arjan Vliegenthart en FNV-organizer Cihan Ugural. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is vrij.

Ter gelegenheid van de presentatie bieden we op 3 september het boek aan met een aanzienlijke korting: in plaats van euro 20,- kost het boek slechts euro 15,-.

Voor meer info en bestellingen: www.jaarboekkritiek.nl

1 Reactie


Alternatieve wegen

Het lijkt me een nuttige activiteit na te denken over alternatieven voor het te weer stellen tegen de indringende destructieve kracht van het neoliberale kapitalistische denken en handelen. Wat kan ons op weg helpen een ‘doorbraak’ te forceren?

Op de site van De AS besteedde ik er een aantal overwegingen aan vanuit het gedachtegoed van Murray Bookchin, dit weer naar aanleiding van het feit dat onlangs in Le Monde libertaire een artikel verscheen over diens visie uit de jaren zeventig over ‘de schaarste voorbij’. Wellicht kan het mede een bijdrage leveren in de discussie. Zie:

http://tijdschriftdeas.wordpress.com/2011/08/27/sociale-ecologie-de-schaarste-voorbij/

zei: Thom op 27/08/2011 om: 23:11u


Powered by Greymatter