Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/18/2011: "Op welk adres zit het nummer waarmee u nu belt?"


De Primettes, later zouden zij de Supremes gaan heten en weer later (bah! ik zal het nooit zeggen) Diana Ross and the Supremes.
Zij lagen op de draaitafel toen "ze" kwamen om hem naar beneden te smijten.
Later meer, klik op meer...

Omdat AT5 mij heeft staan filmen - het is niet uitgezonden, hoewel de ploeg die er op af kwam zijn ogen uitkeek zal het geheel wel "normaler" zijn dan men dacht - een citaat van columniste Oud Zeikwijf:

Woningbouwcorporaties hebben veel macht. Officieel zijn het bedrijven maar ze hebben het mandaat om zich als overheid te gedragen. Zo mogen ze bijvoorbeeld huiszoekingen verrichten, en in je afgeschermde gegevens bij burgerzaken rondneuzen. Machtsmisbruik kennen ze ook. Oja.

Ze willen graag dat de woningen niet te lang bewoond worden door een en dezelfde persoon. Ze krijgen namelijk veel meer als er "doorstroming" is. Je leest vaak hun verzuchting in de krant: de woningmarkt is "op slot". Ze bedoelen daarmee: de mensen blijven verdomme in hun woning wonen, ze vertikken het om de 5 jaar te verhuizen naar een duurdere woning.

Om hun doel te bereiken zetten ze alles op alles. Oude huurders worden getreiterd, op alle mogelijke manieren. Ze grijpen alles aan wat in hun bereik komt - en hun bereik is groot, want ze hebben toegang tot alle mogelijke info over u en mij, in alle EPD's en geheime data van de overheid. Bovendien huren ze dure advocaten in die opdracht krijgen u kapot te googlen, waarbij ze gesprekken op fora en op twitter niet ongemoeid laten. Informatie op die manier vergaard kan, mits vakkundig in elkaar gebreid, de vroomste burger ter land als een groezelige schurk afbeelden.

Relaties zijn een onuitputtelijke bron van pesterijen. Woont u samen maar bent u ongetrouwd? Dan eisen ze dat u trouwt of u moet de woning verlaten (waar gebeurd). Hebt u een lat-huwelijk zoals van de nieuwe wet mag? Dan zullen ze posten voor uw beider deuren en tellen hoeveel dagen u bij elkaar bent. Vervolgens wordt u gesommeerd om minstens 5 dagen in uw eigen huis te slapen of uw sleutels inleveren (waar gebeurd). Bent u als gepensioneerde de liefde van uw leven tegengekomen in een ander land waar u vanzelfsprekend naar toe reist? Dan krijgt u geheid te maken met de taskforce Zoeklicht (waar gebeurd). Het gaat ver. Maar het allermooiste vond ik toch de medewerkster van een der woningbouwgiganten die mij bits toebeet dat ik “hen toestemming had moeten vragen om te trouwen.”

Woningbouwverenigingen: ze schijnen geprivatiseerd te zijn, maar gedragen zich als molochs uit het Sovjet-tijdperk.

2 Reacties


Je verhalen zijn werkelijk te gek voor woorden, er vanuit gaand dat het waar is wat je geschreven hebt.

Eigenlijk vind ik dat een persoon die meent zich dermate vergaand in en met iemand anders z'n leven te mogen bemoeien als dat iemand bij jou doet, zelf ook niet meer recht heeft op privé dan dat die persoon zelf anderen geeft.

zei: Hans Langbroek op 22/07/2011 om: 15:19u

Tja het is helemaal moeilijk te geloven. Voor mijzelf ook.

zei: Cornelis Prulop op 22/07/2011 om: 18:39u


Powered by Greymatter