Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/16/2011: "Als zelfs de politie je sterkte wenst..."

264px-Frank_de_Grave (16k image)
Het gezicht van een boekverbrander, en ook anderszins een bruin politicus. Heeft rechten gestudeerd, was minister van oorlog, heel even baasje bij de frauduleuze DSB (maar was zelfs daar te stom voor), is nu zonder enige medische achtergrond voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten (zijn alle specialisten daar lid van? dat belooft niet veel goeds), Eerste-Kamerlid voor het bruine kabinet en president-commissaris bij de zogenaamde Woonstichting De Key.
Frank de Grave is de naam.

Dit wordt een vervolgverhaal. Over mijzelf. Spijt mij in meer dan een opzicht.
Klik op meer

Wateren doe ik natuurlijk in de klimop in wat zij als haar tuintje beschouwt. Maar wanneer? Er komt hier godvergeten vaak politie langs. En als ze mij op de bon willen slingeren vragen ze om papieren.
Ik kan op de huizenhoge stapel plastic zakken wijzen: daar is mijn paspoort - maar de smeris die mij als dakloze wil pakken op "wildplassen" zal daar niks mee te maken hebben. Zoals de zogenaamde buurtregisseur.
Toen hij mij eerst zag vond hij dat ik aangifte moest doen want dit kon toch helemaal niet.
Bij het horen van nadere bijzonderheden besloot hij dat het keurig in orde was.
"Droeg die agent op uw woning een kroontje op zijn schouder?" Weet ik veel, ik heb alleen op zijn smoelwerk gelet (zo zeg ik het natuurlijk niet - iedere opmerking kan een gang naar het bureau met zich meebrengen en je desnoods in de vreemdelingengevangenis doen belanden omdat je geen papieren hebt).

Maar je merkt dat er ook (nog?) menselijke smerissen zijn. Er komen er twee langsrijden in een auto, een draait het raampje omlaag en vraagt ontsteld: "Wat is hier aan de hand?
Ik leg het uit, verbijsterd vragen zij naar mijn naam en adres (daar staan zij zo goed als voor, maar vooruit), ze roepen "de centrale op". De chauffeuse vraagt: "Heeft dit iets met uw moeder te maken?"
Enkele maanden geleden heb ik geprobeerd aangifte te doen van precies hetzelfde als mij nu geflikt wordt: leegroven van haar woning. "Zijdelings wel," zeg ik enigszins verrast, reconstruerend hoe zij aan deze vraag kan komen.
"Nou sterkte," zeggen deze agenten, die dus nog menselijk geacht mogen worden, in tegenstelling tot de buurtregisseur die zogenaamd zo dicht bij de minsuh in de buurtuh staat..

*


In het najaar van 2009 sloop Ingeborg H. mijn woning in. Zij heeft niet willen vertellen hoe zij aan de sleutel kwam ("die circuleert op de trap, heel opmerkelijk" - wat mij genoeg zei.) Zij was niet alleen maar vertelde ook niet wie de "wij" waren die "nogal geschrokken waren" van wat zij in mijn woning hadden aangetroffen. Ik heb wel een idee.
Zij had contact gezocht via het telefoonnummer van mijn geliefde ("Ik weet niet of het toeval is dat ik u hier tref"), want o wat had zij vaak telefonisch geprobeerd mij te bereiken en wat was zij vaak aan de deur geweest zonder dat ik er was (de bel is al jaren kapot, het is een karwei voor de huisbaas die er nooit iets aan gedaan heeft).
Zij heeft namelijk een jaar Frans gestudeerd, en het gat in haar cv dat geëtaleerd werd op Facebook hield ongetwijfeld in dat zij bacteriologie had gestudeerd zonder dit vermeldenswaardig te vinden. (Zij houdt ook van uit eten gaan en op vakantie, naar "Gray's anatomy" kijken en lezen over de eenzaamheid van priemgetallen - de grenzeloze onbenulligheid van de zelfpresentatie op Facebook - maar dat weet ik dan nu. Haar Facebook is op nonactief, maar ja, het is niet onopgemerkt gebleven)
Zij kwam immers voor "de legionellacontrole".

*


Daar zit ik dan naast de ongelooflijke berg vuilniszakken waarin ongeveer mijn hele leven opgetast ligt - de sporen ervan althans.

Een vriend zeg tegen iemand: "Hier ligt de grootste bibliotheek over anarchisme in Nederland buiten het IISG."
Nou - nu ik hier zit te tikken denk ik: Rudolf de Jong en Hans Ramaer zullen me nog wel kloppen, maar dan kom ik, vermoed ik, en van een speciale tak van het anarchisme ligt hier de grootste collectie, ja.
Om 13.15 maandag heb ik de eerste aanval van de grijpers afgeslagen. Op dinsdag komt "de kraak" weer en wat dan niet weg is gaat de oven in.
Hoewel iedere passant dit ongelooflijk vindt en ondenkbaar en aanvechtbaar, het gaat er nu om deze massamoord op boek en plaat (ik ben tenslotte ook Northern-Souldeejay) te voorkomen.

hofhuis (8k image)
Van een screenshot uit de cache: de casemanager woonfraude van de firma Stichting De Key

Even voor het goede begrip dat er evenwel niet groter op zal worden:
- mijn huur werd automatisch afgeschreven, trouwhartig maandelijks. Ik had geen achterstand
- dan hoef ik al helemaal niet te zeggen dat ik geen kraker (meer) was
- geen "rare" plantjes
- geen onderhuur ofzo

Het komt er op neer dat ik niet vaak genoeg sliep op deze woning. En een buurvrouw die Alles Hoort heeft daar braaf op gelet voor "hun".

- wordt vervolgd -

4 Reacties


Beste Prul, Helemaal volgen kan ik het niet maar wat ik eruit opmaak is dat jij je woning uitgezet wordt of bent omdat je daar weinig woonde?? Je betaalde wel gewoon de huur...
Dit lijkt mij een sterk verhaal, leg even uit!
En wie is Ingeborg H?

zei: Bolus op 19/07/2011 om: 14:35u

En moeten we niet wat doen dan? Her-eh -wonen? Als je opslag nodig hebt kan er willicht ook geholpen worden?

zei: keest op 19/07/2011 om: 14:50u

Het slotverhaal komt er aan - het is niet direct mijn streven zelf nieuws te zijn, althans niet op deze manier.
Ingeborg H. is de "case manager woonfraude" van de zogeheten woonstichting De Key (uit te spreken als "kei"). Ik moet er nog aangifte van doen dat zij mijn paspoort en doctoraalbul heeft gestolen. Ik vind dat hoe dan ook zwaar (en technisch gaat het niet zonder paspoort!).

Ja ik ben op straat gegooid, met boek en plaat en alles het raam uit.
Ik heb hulp ondervonden van kameraden die toevallig langsliepen of die ikzelf in de gauwigheid heb opgeroepen, hulp waarvoor onmetelijke dank.
Vervolg/slot komt nog, keest ook bedankt - het is dit soort reacties dat mij heeft laten volhouden.

zei: Cornelis Prul op 19/07/2011 om: 20:35u

Dit is maar raar, en totaal onmenselijk.
Mensen kun je toch niet gaan opleggen dat ze vaker dan zus en zo in hun huis vertoeven?!
Iedereen heeft wel eens een tijd dat-ie vaak ergens anders is, dat hoort bij het leven. De mevrouw op de foto was ook niet thuis toen die foto gemaakt werd.

Je hebt/huurt een woning. Hoe je daar woont, wanneer je thuis bent en niet, en hoelang dat bij tijd en wijle is, maakt iemand zelf uit.
Ongehoord dit!!
En die buurvrouw....

zei: Hans Langbroek op 22/07/2011 om: 15:10u


Powered by Greymatter