Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/25/2011: "Kernenergie of lokale energieopwekking?"

seek=255-Kerncentrale_in_Borssele.ogv (13k image)

De Haagse Mug nodigt uit
Klik op meer

De Haagse Mug nodigt uit om op 29 mei de lezing "Kiezen voor kernenergie, of zelf lokaal en duurzaam energie-opwekken?" bij te wonen.
Spreker Henk van de Keur van LAKA Amsterdam legt uit hoe kernenergie wordt geproduceerd en gaat na of het wel zo schoon, duurzaam en goedkoop is als wordt beweerd.
Hij gaat ook kort in op de ongelukken zoals in Fukushima, Tsjernobyl, Borssele en Franse centrales plaatsvonden. Hoe veilig zijn kerncentrales eigenlijk?
Henk sluit af met de vraag of kernenergie nodig is en geeft voorbeelden van het lokaal en duurzaam energie-opwekken in zelfbeheer. Ook is er aandacht voor het recente initiatief van de 'kernenergievrije gemeente'.

Plaats: Restaurant De Hagedis, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag
Wanneer: zondagavond 29 mei van 20-22 uur (zaal open om 19:30 uur)
Organisatie: Haagse Mug (haagsemug AT xs4all.nl)
Web: hier.

3 Reacties


Kernenergie op basis van kernsplitsing kan gevaarlijk zijn, zoals we nu dus zien. Door onvoorziene omstandigheden, technische onvolkomenheden en menselijke fouten kan het proces onbeheersbaar worden.
Volgens mij zou kernenergie wel kunnen als het op basis van kernfusie zou zijn. Als we veel geld en faciliteiten investeren in onderzoek naar de beheersbaarheid van de energie die vrijkomt bij fusie, dan hebben we een schone en schier oneindige energiebron.

zei: Hans Langbroek op 27/05/2011 om: 19:25u

Maar Hans, hoe haal je uranium uit de grond en hoe laat je de grond schoon en veilig achter?

zei: jose op 01/06/2011 om: 11:36u

Kernfusie is op basis van fuserende waterstofatomen, niet op basis van splitsing van uranium.
Bij die fusie komt energie vrij. Het probleem is dat er zóveel energie vrijkomt, dat je eerst zult moet onderzoeken hoe die energie te kunnen handelen en beheersen.

zei: Hans Langbroek op 01/06/2011 om: 18:26u


Powered by Greymatter