Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/01/2011: "Persbericht: 1 mei-demonstratie voor een radicaal andere samenleving"

Aanstaande zondag is het 1mei, de dag van de arbeid, een dag van feest, solidariteit en verzet. Daarom gaan we de straat op. Voor onszelf en uit solidariteit met al diegenen die verwikkeld zijn in de sociale strijd. Voor onze sociale verworvenheden zoals de 8-urige werkdag, het minimumloon, verzekering tegen werkloosheid en ziekte, en recht op (vakbonds)organisatie is er een heftige internationale strijd gevoerd.
mei75649 (15k image)
Sinds enkele jaren wordt er in Nederland door een verbond van jongeren, studenten, werkers, migranten en uitkeringsgerechtigden een strijdbare demonstratie georganiseerd voor een radicaal andere samenleving. Dit jaar vindt deze demonstratie plaats in Utrecht en staat ze in het teken van de bezuinigingen en het precaire bestaan van de werkende mensen.

Startpunt Utrecht Zuilen om 14:00

Klik op meer!

De regering wil ongekend hard bezuinigingen. De schulden die de regering zich op de hals heeft gehaald door de banken financiėle injecties te geven, worden bij ons neergelegd. Bij mensen die hard moeten werken om rond te komen, die geen zekerheid hebben of ze over een half jaar hun vaste lasten nog kunnen betalen, die moeten rondkomen met een uitkering, die studeren, of mensen die niet mee tellen, maar wel het vuile werk mogen opknappen. En de bankiers krijgen nog wel hun bonussen, de villa-subsidie blijft overeind en grote bedrijven betalen belachelijk weinig belasting.

De 8-urige werkdag en het minimumloon worden uitgehold door nulurencontracten en flexwerk. Uitkeringen worden steeds verder uitgekleed, studenten moeten meer gaan betalen en worden gestraft als ze niet snel genoeg afstuderen, de pensioenleeftijd gaat omhoog terwijl de fondsen aan het wankelen zijn. Mensen zonder juiste papieren worden uitgesloten, opgesloten en uitgezet of de dood in gejaagd. Het wordt steeds moeilijker om het eigen leven georganiseerd te krijgen. Heel onze samenleving raakt erdoor ontwricht. Maar de regering doet alsof mensen met hoofddoekjes en migranten het probleem zijn. Die racistische retoriek laten de onderliggende oorzaken onaangeroerd en zaait verdeeldheid onder de mensen.

De crisis is een laf excuus om de sociale afbraak – die de bazen allang op hun verlanglijst hebben - te verkopen als 'noodzakelijke' bezuinigingen. Als we de belastingen voor de 8% rijkste Nederlanders met 3% verhogen, dan hoeven we niet te bezuinigen. Desondanks de aangekondigde bezuinigingen, blijft de regering wel rechtse hobby's zoals de JSF, repressie, lastenverlaging voor bedrijven subsidiėren. Dat pikken we niet!

Zondag gaan we de straat op, maar daar zal het niet bij blijven. We organiseren ons samen, tegen de bezuinigingen van de regering en de bedrijven. In de wijken, op de scholen en op de werkvloer verzetten we ons samen tegen de sociale afbraak die bezuinigingen worden genoemd. Om onze levens te verbeteren vormen we een vuist en nemen we de controle over onze eigen levens terug. Geen gepolder meer, maar actie!

Wij gaan de crisis niet betalen!

Website: http://1mei.org


Powered by Greymatter