Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/28/2011: "Zondag 27 maart protestwake: Stop de bommen op LibiŽ!"

Op de achtste verjaardag van de aanval in Irak hebben westerse troepen opnieuw een Arabisch land aangevallen. Weer zeggen ze vrijheid te brengen. Weer zeggen ze burgers te beschermen. Maar als eerdere ervaringen van militair ingrijpen ons iets hebben geleerd, is het dat bommenwerpers geen bevrijding brengen. Eerder escalatie en burgerslachtoffers.
Klik op meer.

De interventie in LibiŽ zal grote gevolgen hebben voor het verloop van de opstanden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Westerse mogendheden hebben een lange geschiedenis van kolonialisme en steun aan dictaturen in de regio. Door zich nu met militaire macht in het conflict te mengen zullen zij de democratiseringsbewegingen eerder vergiftigen dan nieuw leven inblazen. In plaats van ons een nieuwe oorlog in te rommelen zou Rutte een einde moeten maken aan de wapenhandel met dictaturen. Laat daarom je stem horen tegen de bommen op LibiŽ Ė kom aanstaande zondag naar de protestwake.

Georganiseerd door Internationale Socialisten, met als sprekers Jan Schaake (Kerk en Vrede), Nuri Karabulut (DIDF), Guido van Leemput (SP), Kees Wagtendonk (Nederlands Palestina Komittee), Wendela de Vries (Campagne tegen Wapenhandel) en Maina van der Zwan (IS).

Stop de bommen op LibiŽ! Protestwake

Zondag 27 maart - 17:30 - Dam - Amsterdam

3 Reacties


Inderdaad heeft er zaterdag 27 maart op de Dam een demonstratie plaats gevonden, er waren 150 mensen. De organisatoren hebben samen met mensen van het Haags Vredesplatform en PAIS afspraken gemaakt voor verdere actie. Als de Tweede Kamer gaat spreken over de "art. 100-brief", waarin de Nederlandse missie naar LibiŽ meer taken krijgt, hopen we op het Plein in Den Haag onze bezwaren kenbaar te maken.

zei: jan bervoets op 29/03/2011 om: 12:25u

Het is voor een land moeilijk niet met dictaturen om te gaan in een wereld waarin de meeste regeringen feitelijk dictaturen zijn, en die dictaturen het merendeel van de energiebronnen op deze planeet in handen hebben.
Tenslotte wil iedereen electriciteit uit z'n stopcontacten, benzine of diesel in z'n auto-bus-trein, kunnen internetten, of via internet aan mensen kunnen vragen of ze naar demonstraties komen. Daar kom je dan per benzine of electra.

zei: Hans Langbroek op 29/03/2011 om: 18:04u

Bedankt voor je inzet Jan. Heb je de laatste tijd nog de voizzzz mail van Opper Lul Rutte of die figuur van defensie
beluisterd ? Met andere woorden het regime in Nederland is of wel heel arrogant of ook op z'n retour op weg naar de afgrond. Maar wat komt daar na ? Durf daar maar eens over na te denken.

zei: nn op 29/03/2011 om: 21:26u


Powered by Greymatter