Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/25/2011: "Vrije Bond en AGA in actie tegen OTTO Work Force"

De Vrije Bond en AGA hebben op 21 maart actie gevoerd bij het hoofdkantoor van het malafide uitzendbureau Otto Work Force in Venray. Helaas is door uitlekken een bezetting van het gebouw door de politie verhinderd. De actie in samenwerking met enkele Poolse werknemers van OTTO Work Force en leden van de anarchosyndicalistische vakbond ZPS uit Polen was gericht tegen de onmenselijke werk- en leefomstandigheden bij OTTO-Work Force.

74814 (27k image)
Actie bij OTTO Work Force in Venray

OTTO Work Force is een uitzendbureau gespecialiseerd in het werven en plaatsen van Slowaakse, Tsjechische en Poolse uitzendkrachten. Het bedrijf afficheert zich als de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Nederland.
Klik op meer.

De politie heeft de activisten vanaf de verzamelplaats gevolgd zodat ze de activisten kon opwachten aan het hoofdkantoor van OTTO Work Force. De bus werd gestopt, waarbij verschillende mensen werden gearresteerd. De rest van de groep is erin geslaagd om te ontsnappen en kon het hoofdkantoor bereiken. Daar werden ze opgevangen door politie en de beveiliging die de activisten allemaal wilden arresteren. Hierdoor hebben de actievoerders hun eisen niet meer kunnen neerleggen bij de baas van OTTO. De meeste actievoerders zijn gearresteerd en de anderen hebben een boete gekregen van de politie.

Er zijn in de afgelopen maanden in zowel Nederland, Polen, Tsjechië als Slowakije picketlines bij verblijfplaatsen voor de werkers en kantoren geweest. Al deze acties hebben de druk opgevoerde en hebben geresulteerd in enkele overwinningen voor de Poolse werkers die de wanpraktijken van OTTO Work Force niet langer pikten en zich hebben georganiseerd samen met AGA, Vrije Bond en ZSP. “Nu dat een van de twee werkers zijn achterstallig loon heeft gekregen, gaan we voort met actievoeren. We willen dat onze andere kameraad zijn achterstallig loon krijgt uitbetaald én dat al zijn boetes worden kwijt gescholden. Bovendien willen we dat onze andere eisen worden ingewilligd.” Aldus Willem K. van de Vrije Bond.

De actievoerders eisen dat OTTO Work Force stopt met het straf- en boetesysteem voor OTTO arbeiders. Mondelinge en contractuele beloftes moeten worden nagekomen. Voor de werkers van OTTO Work Force moeten betere huisvesting voorzien worden voor een lagere huur. Arbeiders mogen niet opdraaien voor de reiskosten. En salarissen moeten OP TIJD betaald worden.

Uit onderzoek van AGA, Vrije Bond en ZSP en meldingen via een Pools meldpunt, is gebleken dat OTTO Work Force allerlei malafide manieren heeft om haar werkers te intimideren en extreem uit te buiten. De AGA en de Vrije Bond zijn in Nederland deze campagne begonnen samen met de anarchosyndicalistische ZSP uit Polen om in eerste plaats hun Poolse vrienden te ondersteunen in hun strijd, en in tweede plaats een halt toe te roepen aan deze wanpraktijken. PA uit Slovakije heeft zich ook aangesloten bij deze campagne.

De aanpak van het bedrijf en de politie heeft de actievoerders nog vastberadener gemaakt. “Hij moet nu niet gaan denken dat het gedaan is met de acties. Wij gaan door tot aan al onze eisen is voldaan! Hoe sneller dat gebeurt, hoe sneller Frank van Gool weer rustig kan gaan slapen. Die eerste overwinning van het uitbetalen van achterstallige loon inspireert hopelijk ook andere Poolse werkers om zich te organiseren en OTTO Work Force te dwingen haar werkers en hun eisen serieus te nemen”, aldus Willem.

Voor emer informatie zie: De Vrije Bond en Indymedia.

1 Reactie


Goed om de zwart rode vlag weer eens te zien. Op zich ben ik niet zo van het vlaggen zwaaien maar ik zou het wel goed vinden als ze te koop zouden zijn bij Het Fort bijv. om eens wat andere kleuren te zien aan huizen i.p.v. nationalistische vlaggen
of monarchistische.

zei: nn op 29/03/2011 om: 21:31u


Powered by Greymatter