Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/11/2011: "Zondag 20 maart: Lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist"

kamp_zeist_contact (55k image)

Zondag 20 maart 2011 is er een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist. We willen de gevangen mensen zonder papieren laten horen dat we solidair met ze zijn.

Vrijheid van beweging voor iedereen!

Verzamelen om 14.00 uur
hoek Kampweg – Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

In Kamp Zeist worden mensen zonder papieren opgesloten. Maandenlang, tot anderhalf jaar toe. En dat terwijl ze niets misdaan hebben; ze beschikken alleen niet over de juiste papieren, waardoor Nederland ze wil uitzetten.

De omstandigheden zijn slecht - weinig medische hulp, minimale juridische steun, heel lang in de cel met meerdere personen, geen zinnige activiteiten…

Justitie is op het moment druk bezig kamp Zeist tot een zwaar beveiligde vesting te transformeren. Hekken van 5 meter hoog, zogenaamd penitentiair hekwerk, worden om het terrein heen opgetrokken.

Hek_KampZeist_3.5.10 (49k image)
penitentiair hekwerk

Wie weet kunnen we, als de werkzaamheden klaar zijn, geen contact meer met de mensen binnen maken. Laten we dus zondag 20 maart onze kans grijpen om de mannen en vrouwen achter de hekken te laten horen dat we solidair met ze zijn!

Wij hebben van mensen die de gevangenen bezoeken gehoord dat deze acties binnen heel erg worden gewaardeerd.

AAGU voert al jarenlang actie tegen het illegaliseren van vluchtelingen en tegen Kamp Zeist als vreemdelingenbajes. Wij zijn van mening dat er vrijheid moet zijn voor iedereen om te migreren. Veel mensen die in Kamp Zeist zitten moesten vluchten vanwege honger, armoede, oorlog, onderdrukking.

AAGU is voor een wereld zonder grenzen. Een wereld waar iedereen van dezelfde welvaart en welzijn gebruik kan maken als wij in het rijke westen. De AAGU accepteert geen wereld waar mensen die vluchten voor hun leven opgesloten worden in gevangenissen!

GEEN MENS IS ILLEGAAL!

Neem lawaaidingen als fluitjes en trommels mee!

Verzamelen:

20 maart om 14 uur
Locatie: hoek Kampweg – Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

Openbaar vervoer:
Vanuit Utrecht en Amersfoort gaan bussen, stap uit bij
Halte Kampweg of Halte ’t Zwaantje
Daarvandaan is het nog een klein kwartiertje lopen.

www.aagu.nl

info@aagu.nl

kamp_zeist (33k image)
Kamp Zeist: zwaar beveiligde vesting

Powered by Greymatter