Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/27/2011: "Organisatie Pinksterlanddagen 2011 van start gegaan!"

De Pinksterlanddagen is het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in het Friese dorp Appelscha plaatsvindt. De voorbereidingen voor de editie 2011 zijn van start gegaan en de contouren van de PL 2011 zijn alweer zichtbaar.
pinksterlanddagen2011a (20k image)
Dit jaar zullen de Pinksterlanddagen van vrijdag 10 juni tot maandag 13 juni plaatsvinden, natuurlijk weer op het kampeerterrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha.
Klik op meer

Na de druk bezochte editie van de landdagen van afgelopen jaar, heeft de voorbereidingsgroep ook dit jaar weer wat waar te maken. Het is ieder jaar een uitdaging om een goed inhoudelijk programma samen te stellen met scherpe sprekers en interessante workshops. Groepen die al vaker presentaties hebben gegeven hebben we daarom al benaderd en ook -internationale- sprekers zijn gevraagd een bijdrage te leveren aan de Pinksterlanddagen van 2011.

Er zijn in 2011 workshops, lezingen en werkgroepen over vrouwenstrijd, geschiedenis van het anarchisme, klimaat en milieu, dierenrechten en nog veel meer...
Maar, een anarchistiesch festival is natuurlijk niets zonder een prikkelend cultureel programma, en ook op dat gebied zijn wij druk bezig. Op vrijdagavond is er ook filmprogramma en zaterdag en zondag treden er bands op met muziek die past bij de actiebeweging.

Een greep uit de andere (vaste) onderdelen van de PL; een anarchistische boekenmarkt -waarvoor je tegen kostprijs een stand kan huren- een computer ruimte, live radio vanaf het kampeerterrein, een bar met taart, hapjes en drankjes en voor de kleinste bezoekers uiteraard een speciale kindertent georganiseerd door de Kinderpret met een boordevol programma vol knutselworkshops, muziek, theater, speurtochten en vooral veel zelf ontdekken.

Houd de website in de gaten voor verder updates en/of aanmeldingen!

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. De dagen worden jaarlijks door zo’n 500 mensen bezocht en kenmerken zich door een gemoedelijke maar strijdbare sfeer. Komend jaar is het dus de 78-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft.

Oproep

De voorbereidingsgroep wil graag benadrukken dat iedereen een rol kan spelen bij de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto 'Doe wat!' Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De voorbereidingsgroep roept groepen en personen, die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2011 op, om zich via onderstaand mailadres aan te melden. Dus wil jij op inhoudelijk of cultureel gebied meehelpen aan de PL 2011, meld je dan aan. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan een inhoudelijk programma onderdeel zoals een workshop, discussie, of lezing, maar ook bands, vuurspuwers, theater gezelschappen, bomen klimmers en nog veel meer mag je opgeven voor een bijdrage!

(Voor alle duidelijk: we kunnen echter geen garantie geven dat suggesties worden overgenomen!)

Info

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 16 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 12,50 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme maaltijd zorgt Rampenplan. Je moet hiervoor wel aparte bonnen kopen. Rampenplan heeft dagelijks hulp nodig bij het snijden en de afwas.. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Alle producten zijn van biologische herkomst.

Zie voor uitgebreidere informatie op een gegeven moment de webstek www.pinksterlanddagen.nl.

De voorbereidingsgroep is bereikbaar via dit mailadres.


Powered by Greymatter