Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/31/2010: "2011 kan maar beter het jaar van omwenteling worden"

2010 was in Europa bij uitstek het jaar waarin jongeren op straat geconfronteerd werden met de democratische staat. Het jaar waarin je zonder vermelding het ziekenhuis ingeslagen werd maar een ingeslagen ruitje breed werd uitgemeten "in de media". Een jaar van algemene stakingen, bezettingen, vorming van "permanente comité's", die misschien zelfs wel op de raden lijken waar velen van ons - van dromen?
Het jaar waarin plotseling menigeen het r-woord (her-)ontdekte.

Student-protests-006 (32k image)

Klik op meer

Vanuit Nederland met zijn regering die zich trots ter rechterzijde van de nazi's plaatst - u weet het, Hitler was een smerige socialist zegt de geblondeerde gedoger - is het moeilijk voorstelbaar.

Toch had ook Nederland zijn enkele lichtpuntjes van strijd, met de schoonmaakstaking van het voorjaar en de poststaking van het late najaar.
Hoop is er altijd.

solidaires (29k image)

Laten wij de wereld veranderen, het beste voornemen voor 2011.

1 Reactie


Het gaat er niet om waar je staat, of vermeend staat, ten opzichte van Hitler en zijn nazi's. Het gaat er om wat je zelf denkt, en waarom je dat denkt.
Die nazi's als eeuwig referentiepunt gebruiken om goed en slecht aan af te meten lijkt me geen goede optie, het verstart het denken op een gegeven moment. Een beetje op dezelfde manier als de wat orthodoxere religies dat doen, alles afmeten aan n referentiepunt voor "goed" n "slecht".

Het gaat in mijn ogen om wat je zelf goed en slecht vindt, niet om wat nazi's goed en slecht vonden.

De wereld veranderen is okee, te beginnen bijvoorbeeld met de imaginaire, door volksexploiteurs in onze hoofden geprogrammeerde grenzen tussen landen langzaam trachten te slechten. Des te meer mensen internationaal opereren, des te minder betekenis krijgen de grenzen, en des te minder gewicht behouden de overheden.

Wat dat betreft zou je haast gaan pleiten voor n grote overkoepelende overheid die slechts heel subtiel taken toebedeeld krijgt, en dan het onderliggende gebied in kleinschalige bestuurseenheden opdelen die bestuurd worden binnen de menselijke maat op de wijze die mensen binnen die kleinschalige bestuurseenheden zelf verkiezen.
De menselijke maat in de praktijk, met een potentie aan diversiteit van heb ik jou daar.

zei: Hans Langbroek op 01/01/2011 om: 18:30u


Powered by Greymatter