Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/23/2010: "Een oude traditie van de Italiaanse staat: anarchistische bomaanslagen"

Universiteiten bezet, knooppunten in grote steden, overheidsgebouwen bestormd, dagelijks massademonstraties, volop discussie over hoe verder, sprake van revolutie...

voisoli (57k image)
en dus...

klik op meer

..ja hoor:

De verantwoordelijkheid voor de twee bompakketten die donderdag ontploften in Rome, is opgeŽist door een anarchistische groepering, de Informele Anarchistische Federatie (FAI). De claim werd gevonden in een kleine doos op een van de getroffen ambassades.
'We hebben besloten om onze stem opnieuw te laten voelen met woorden en met daden. Laten we het heersende systeem vernietigen', stelt het briefje volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

Meldt het ANP, volle dochter van Veroooooonicaaaaa Veroooooonicaaaa

Maar men kan nooit zeggen dat de Federazione Anarchica Informale een opzetje van de staat is, dat van stal wordt gehaald als er wat aan de hand is dat de staat niet goed uitkomt.
Ben je gek!
Ze zitten toch immers op Facebook!.

11 Reacties


Volgens de bbc is de claim iets politieker:
"We have decided to make our voice heard with words and with facts, we will destroy the system of dominance, long live the FAI, long-live Anarchy."

zei: nn op 24/12/2010 om: 12:01u

Gunst, klinkt het in het Engels intelligenter of geloofwaardiger?
Philips invents for you enzo

zei: Prul op 24/12/2010 om: 01:14u

Ik neig naar de interpretatie van Prul...

Aan de andere kant: elke politieke leer heeft z'n lawaaimakende relnichten. Misschien dat de relnichtenafdeling van de FAI deze niet erg efficiŽnt uitgevoerde actie heeft neergezet.

zei: Hans Langbroek op 24/12/2010 om: 09:41u

Goh, als ze het niet weten of e.a. is niet zo duidelijk dan is het woord Anarchisme zo gevallen.
Een valium pilletje voor het het volk naast brood en spelen.

zei: Bolus op 24/12/2010 om: 21:28u

Over het gebruik van het woord 'relnicht' in een negatieve context: in mijn woordenboek is een relnicht iemand die openlijker homoseksueel is dan de heteroseksuele bedoeling. Het gebruik zoals in het bovenstaande beschouw ik als homovijandig.
Over die bombrieven: helaas is het volgens mij zo dat er voldoende idioten bestaan die bereid zijn om zich oh zo anarchistisch voor het karretje van de befaamde Strategie van de Spanning te laten spannen. Lekker heftig, lekker stoer en de postbode doet het werk wel (en wordt met de risico's opgezadeld). Knap hoor!

zei: x op 26/12/2010 om: 17:07u

Het woord relnicht betekent in gewone volksspreektaal ook sensatiezoeker. Om dat homovijandig op te vatten in de hier gebruikte context is nogal hysterisch en zoekerig naar iets dat nergens over gaat.

zei: x≤ op 26/12/2010 om: 21:49u

Er bestaat inderdaad een FAI in ItaliŽ, de Italiaanse anarchistische federatie. Maar de personen die bij de bomaanslag en eerdere "terroristische" complotten bekend zijn, horen daar niet bij en zijn ook volledig onbekend bij de anarchistische beweging. Indertijd heeft een "ontmanteling" in Bolgona tot massa-arrestaties geleid, waarbij allerlei studenten zonder proces maandenlang in de gevangenis hebben gezeten. De "informele FAI" bestaat al jaren, evenals de groep "Gewapende revolutie" in Griekenland, gedocumenteerd door stapels dossiers, speciaal daarvoor geconstrueerd door inlichtingendiensten. Er zijn in Griekenland ook tal van kameraden veroordeeld, op grond van gefingeerd bewijsmateriaal. In italiŽ is het wachten op het moment waarop er weer een dode verdachte door een venster "springt", zoals in 1969 is gebeurd.
Waarschijnlijk is deze laatste actie van de geheime dienst, gekopieerd van de Griekse Vurige Cellen (die wel bestaan) bedoeld om de echte FAI op een Europese terroristenlijst te zetten.

zei: jan bervoets op 27/12/2010 om: 12:18u

@x2:
Woorden als "jodenstreek" zijn gelukkig ook uit die zogenaamde "gewone volksspreektaal" verdwenen. Vooruitgang is dus mogelijk! Correcties zijn soms noodzakelijk.

zei: x op 29/12/2010 om: 19:23u

@jan berveots
bedankt voor de waardevolle aanvulling

de uitdrukking "relnicht" voor anderen dan - eh, nou ja, relnichten, bevalt mij ook niet, maar ik heb het laten begaan. niettemin, x heeft gelijk.

zei: Prul op 31/12/2010 om: 19:28u

Conspiracy?

http://indymedia.nl/nl/2011/01/72734.shtml

zei: Opgeblazen gevoel op 10/01/2011 om: 15:29u

Gladio / P2 complot?

http://onlinejournal.com/artman/publish/article_6759.shtml

help!!

P2 - lid nr.104 - Berlusconi

http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ricevuta_di_pagamento_per_l%27iscrizione_del_dott._Silvio_Berlusconi_alla_loggia_massonica_P2.gif
---
http://www.ravagedigitaal.org/archief_2004/2004archief/0104a4.htm
http://www.buitendeorde.nl/1501/print.php?art=02

zei: In dubio op 10/01/2011 om: 17:43u


Powered by Greymatter