Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/16/2010: "Oprichting Anarcho Syndicalistische Bond (ASB) in Amsterdam"

Een halfjaar geleden is de Anarcho Syndicalistische Bond (ASB) opgericht. De ASB komt op voor de belangen van arbeiders, studenten, werklozen, gepensioneerden en arbeiders zonder papieren. Er zijn nu al afdelingen in Twente, Utrecht en Brabant.

LogoASB (5k image)

Op zaterdag 18 december zal er ook in Amsterdam een afdeling opgericht worden. Bij deze ben je van harte uitgenodigd om bij de oprichting te zijn.
Klik op meer.

Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om vervolgens lid te worden.

Programma:

- presentatie van de Anarcho Syndicalistische Bond
- presentatie van de Amsterdamse afdeling
- mogelijkheid om lid te worden van de Amsterdamse afdeling
- verdere plannen maken met de nieuwe leden
- afsluiten met een borrel

Zaterdag 18 december om 18:00 uur
Willem Schoutenstraat 1
Amsterdam

Mailadres: klik hier

7 Reacties


Maak effe een filmpje met info op Youtube of een video site die meer in jullie / onze smaak valt. Voor de mensen zo als ik die in the middel of no where wonen en geen cente makke en daar om niet kunnen reizen of heel beperkt.
Op Indymedia is het zo weer verdwenen tussen alle nieuws. Wat is het adres van de web site van de bond ?????

zei: Loser op 16/12/2010 om: 21:56u

Ik heb sowieso niet zoveel met bonden op, maar ik snap echt waarom er in Amsterdam een Anarchosyndicalistische Bond wordt opgericht terwijl er al jaren een zeer actieve lokale afdeling van de Vrije Bond is en dan bedoel ik natuurlijk de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA). Een kleine maar zeer actieve groep die geregeld activiteiten organiseert. Het oprichten van de ASB riekt mijns inziens naar een doorgeslagen formalisme waarbij coute que coute een netwerk van lokale ASB-afdelingen moet ontstaan, naast en half binnen de Vrije Bond om daarna een fijn Nederlandse Anarchistische Federatie te kunnen vormen die zich vervolgens - dan eindelijk - een volwaardige deelnemersstatus bij de internationale AIT kan aanvragen. Dit soort formalisme-voorliefde is het in de kiem broeiende bureaucratisme waar bijvoorbeeld de Spaanse CNT groot in is geworden en in 1937 idieel aan ten onder is gegaan nadat het zijn achterban had verraden.

zei: Jeroen op 17/12/2010 om: 21:31u

Foutje in de eerste zin van mijn commentaar, daar moet staan: ..., maar ik snap echt NIET waarom, enz..

zei: Jeroen op 17/12/2010 om: 21:33u

Goed initiatief. Hoop dat ik antwoord krijg op de mail die ik naar het opgegeven mailadres gestuurd heb.

zei: Hans Langbroek op 20/12/2010 om: 22:50u

"De ASB komt op voor de belangen van arbeiders, studenten, werklozen, gepensioneerden en arbeiders zonder papieren."

Alle drie maar liefst!

zei: Prul op 23/12/2010 om: 22:11u

@Loser: De volgende keer zullen we een schriftelijk verslag van de bijeenkomst schrijven.De website is www.anarcho-syndicalisme.nl

@hans: ik heb je een mailtje terug gestuurd.
neem contact met mij op.

@jeroen: Wij zijn blij dat er twee anarchistische groepen in Amsterdam zijn. Naast de AGA is er de Arthur Lehning groep. Beide zijn aangesloten bij de Anarchistsiche organisatie de Vrije Bond.
ASB-Amsterdam is van mening dat de anarchisten zich moeten organiseren. De ASB is een anarcho-syndicalistische vakbond die zich in eerste instantie richt op de arbeidersklasse en openstaat voor niet-anarchisten. De vorm van organisatie is ook anders dan een specifieke anarchistische organisatie als de Vrije Bond. Wij zijn van mening dat de twee organisaties (ASB en Vrije Bond) naast elkaar en met elkaar kunnen bestaan. Wij zijn als kleine ASB-afdeling zeker niet bureaucratisch en wij vragen meer vertrouwen te hebben in anarchisten en hun principes. Wij willen ons uiteindelijk graag aansluiten bij de AIT, waar wij al contact mee hebben. Wij vinden dit belangrijk omdat wij internationalisten zijn en graag samenwerken met onze kameraden in de andere landen waar de AIT al aanwezig is.

Een specifieke anarchistische organisatie als de VB zou zich kunnen aansluiten bij de IAF. Waarom? Omdat dat de internationale anarchistische organisatie hiermee versterkt wordt en wij steun kunnen bieden aan anarchisten in het buitenland en wederzijds hulp en informatie kunnen krijgen uit het buitenland.

zei: JosÚ op 28/12/2010 om: 21:00u

Mensen moeten zich allemaal aansluiten bij de Anarchisten en in opstand komen tegen de elite. Nu meteen!

zei: Gratis Telefoonnummer op 17/01/2011 om: 04:36u


Powered by Greymatter