Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/06/2010: "Oud-voetballer Eric Cantona bepleit revolutie zonder ‘wapens en bloed’"

De eigenzinnige en sociaal bewogen oud-voetballer Eric Cantona bepleitte afgelopen week een fluwelen revolutie. De ex-speler van ondermeer Manchester United en het Frans elftal stelt voor dat iedereen morgen op 7 december zijn geld van de bank haalt!

Eric Cantona praat over de revolutie

Aangezien de huidige wereldorde gefundeerd is op banken en digitaal geld zou het mogelijk moeten zijn deze orde een flinke peut te geven indien drie tot tien miljoen hier gehoor aan geven. Makkelijker kunnen we de revolutie niet maken... dus geef het een kans en doe mee aan deze onorthodoxe actie. Haal dinsdag 7 december je geld van de bank!
Klik op meer.


Cantona die vorig jaar een hoofdrol speelde in de film ‘Looking for Eric’ van de Engelse filmer Ken Loach sprak zelfs over een revolutie zonder 'wapens of bloed'. Cantona roert zich al langer op het politieke toneel. Hij zou daarbij een ‘anarcho-radikale’ insteek maken, aldus De Volkskrant vandaag.

Cantona staat niet alleen in zijn actie maar wordt gesteund door Franse en Belgische betrokkenen uit de filmwereld. “Het is tegen het corrupte, criminele en dodelijke systeem dat we besloten hebben ons te verzetten”, zo laat de website weten die rond de actie is opgezet.

De banken in België zijn totaal niet te spreken over het initiatief, aldus de Gazet van Antwerpen. "Dit kan ons fragiele financiële systeem destabiliseren", zegt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van Febelfin, de beroepsorganisatie van de Belgische financiële sector.

"Sommige bankinstellingen in België moesten door de overheid gered worden door de gevolgen van de kredietcrisis. Zo'n redding is niet voor herhaling vatbaar, niet het minst omdat zoiets veel geld kost. Ik hoop dat de initiatiefnemers daar ook bij stilstaan", benadrukt Vermaerke.

1 Reactie


Hoe is dat nu afgelopen?

zei: jan bervoets op 08/12/2010 om: 15:26u


Powered by Greymatter