Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/02/2010: "BAM BESMET BEDRIJF bouwt nieuwe Schipholbajes: ontsmettingsactie"

Op woensdag 1 december 2010 werd met een ontsmettingsactie bij het hoofdkantoor van BAM in Bunnik de campagne tegen de bouw van een nieuwe uitzetbajes op Schiphol gestart, onder het motto: BAM BESMET BEDRIJF.

bam_poster_kleiner (213k image)

Download hier de poster op PDF formaat
Download hier de kennisgeving van desinfectie die BAM ontving

persbericht van de actie:

BOUWER BAM BESMET MET LEVENSBEDREIGEND VIRUS
Ontsmetting hoofdkantoor in Bunnik vindt op dit moment plaats.

Momenteel wordt gewerkt aan een grootschalige ontsmetting van het hoofdkantoor van het bouwbedrijf BAM. De omgeving is afgezet. Getracht wordt tevens de binnenzijde van het kantoor te desinfecteren.

klik op meer

Naar verwachting zal de ontsmetting minimaal een uur duren. De exacte duur hangt af van de medewerking van de directie. Onze ontsmettingsmedewerkers dragen beschermende kleding, handschoenen en mondkapjes. Met behulp van spray en anti virale verneveling wordt getracht de acute besmetting een halt toe te roepen.

In het hoofdkantoor is BAM PPS gevestigd. Dit is waar de bron van de besmetting ligt. BAM heeft met het consortium 'Poort van Schiphol' in het voorjaar een DBFMO contract ter waarde van in totaal 400 miljoen euro binnengesleept om het nieuwe Justitieel Complex Schiphol te ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en beheren. De contractduur is 25 jaar. In JC Schiphol komt een detentiecentrum waarin mensen zonder verblijfspapieren voor onbepaalde tijd zullen worden opgesloten.

Dit zwaar beveiligd complex is onderdeel van de immer in omvang toenemende deportatiemachine van 'Fort Europa' die mensen, die hier naartoe komen om een beter bestaan te zoeken, onverbiddellijk uitwerpt.

Duizenden mensen komen om in de raderen van de machinerie die 'onze' welvaart moet garanderen: ze verdrinken in de zeeŽn rond Fort Europa, stikken in laadruimtes van trucks, sterven op straat of in detentiecentra of maken er zelf een eind aan, uit wanhoop.
Bedrijven maken megawinsten ten koste van derde wereld landen.

BAM is een van de grotere raderen van de deportatiemachine. BAM bouwt niet alleen deze gevangenis voor illegalen, maar nog veel meer, in heel Europa. BAM bouwt ook het nieuwe NAVO hoofdkwartier in Brussel. Zonder militarisme, nationalisme en racisme zou het kapitalistisch virus zich niet kunnen handhaven.

Vandaag wordt het hoofdkantoor van BAM ontsmet. Het is het begin van de campagne tegen BAM, en een waarschuwing aan andere bedrijven.

Werkgroep Stop Deportaties heeft twee websites om de campagne te versterken:
http://www.jcschiphol.nl
http://www.bambesmetbedrijf.nl

Help reclame te maken voor BAM BESMET BEDRIJF:
Gebruik de poster om de campagne bekendheid te geven. Het JPG en PDF bestand zijn alvast de digitale versies ervan. De papieren versie is vandaag bij de actie aan het BAM hoofdkantoor gehangen en aldus voor het eerst in het openbaar verschenen. Coming your way! Voor verspreiding en plakwerk!
En zo niet, mail ons om hem te bestellen: stopdeportaties@jcschiphol.nl

Cobouw, de website voor de bouw, maakt al melding van de ontsmettingsactie:
BAM belaagd door actievoerders
Powered by Greymatter