Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/18/2010: "IND failliet: ma. 22 november inboedelverdeling"

22 november 2010 wordt de IND publiekelijk failliet verklaard!

Oproep: Neem deel aan het publiekelijk failliet verklaren van de IND op maandag 22 november 2010.
Kom om 11.00 uur naar het Paleis van Justitie, Vrouwe Justitiaplein 1 (vlak bij NS station), Utrecht

Download de kennisgeving van faillissement van de IND en verspreid verder!

IND-failliet (45k image)

Op maandag 22 november 2010, vanaf 11.00 uur, zal de politierechter zich voor de zoveelste keer uitspreken over acties tegen het vreemdelingenbeleid: het betreft hier een actie bij de vreemdelingenbajes Kamp Zeist en een bezetting van het IND opleidingscentrum in Utrecht. Gezien de uitspraken van rechters in vergelijkbare zaken verwachten de actievoerders schuldig te worden verklaard.

klik op meer

Echter, volgens ons is het de IND die in de beklaagdenbank hoort te staan, omdat zij zich stelselmatig schuldig maakt aan misdaden die mensen het bestaan onmogelijk maken, zelfs het leven benemen. Ook zouden de verantwoordelijken van Kamp Zeist in de beklaagdenbank moeten zitten omdat zij verantwoordelijk zijn voor het opsluiten van migranten in cellen.

Een deel van de actievoerders weigert derhalve in de beklaagdenbank plaats te nemen. Zij gaan in plaats daarvan om 11 uur vanaf het gerechtsgebouw naar het IND kantoor aan de Bergstraat 58. De beklaagden worden aanklagers! Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de IND failliet verklaard moet worden. De IND heeft geen bestaansrecht. Daarom zetten zij vandaag de inboedel van de IND op straat.

AAGU stelt voor om alle IND kantoren op deze manier het werk onmogelijk te maken, zodat migranten net als alle andere mensen vrij en zonder angst op straat kunnen rondlopen. De IND is als eerste in de keten van afwijzing, uitsluiting, opsluiting en deportatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het racistische en nationalistische beleid van Bruin 1 en de kabinetten die hen voor gingen.

Het politieke proces dat vandaag gaande is in het Paleis van Justitie vindt plaats in een periode waarin het verzet en protest tegen het huidige migratiebeleid opnieuw zal oplaaien, veroordelingen ten spijt! De picketlines bij Randstad uitzendbureau (tegen de werving van detentietoezichthouders) en de lawaaidemonstratie bij het nieuwe Detentiecentrum Zestienhoven (14.11.2010) zijn nog maar het begin.

Niet de achterdeur van Europa moet op een kier, maar de voordeur van Europa moet wagenwijd openstaan voor al die mensen die een veilig heenkomen zoeken! Wees solidair en bestrijd apathie!

Jaarlijks worden in heel Europa vele duizenden migranten op verschrikkelijke wijze opgejaagd. In Griekenland aan de grens met Turkije, in Calais waar migranten wachten op een overtocht, maar ook in Nederland waar de vreemdelingenpolitie razzia`s houdt. Daarnaast is het een gewoonte geworden om migranten langdurig op te sluiten in vreemdelingenbajessen.

Jaarlijks worden er in Nederland in totaal zo`n 8000 mensen voor onbepaalde tijd opgesloten in cellen. Dit alles omdat deze mensen niet over de juiste papieren beschikken. Het motto op Europees niveau is kansarme migranten weren en degenen die we kunnen gebruiken om onze samenleving nog welvarender te maken juist aantrekken.

Het kapitalistische systeem profiteert als altijd van armoede en uitbuiting, zowel in de arme landen als binnen haar eigen grenzen. Veel bedrijven maken fors winst door cellen te bouwen, en personeel en diensten te leveren. We beginnen vandaag bij de IND in Utrecht om hier een einde aan te maken: Wij weigeren toe te zien en toe te laten dat migranten door "onze" instanties opgesloten, uitgezet en de dood ingedreven worden! Er bestaan gaan illegale mensen, wel illegale wetten.

Geen grenzen
Geen naties
Stop de deportaties!


AAGU

2 Reacties


Voor het verslag en een link naar de vido van de actie (op you tube) waartoe hier wordt opgeroepen:
http://www.ainfos.ca/ainfos20588.html

zei: jan bervoets op 26/11/2010 om: 14:14u

Feitelijk bedoel je dus dat het in de basis gaat om een "divide et impera" van het uitbuitende kapitalisme (wat niet gelijk staat aan liberalisme!) naar de grote bulk van de burgers der aarde toe.
Daar kan ik deels in meegaan.

Het middel om dat te bestrijden zou dan meer het stimuleren van een vorm van bewustmaking/-wording en de wil tot autonoom nadenken zijn, dan het gebruik van geweld naar mensen die an sich geen macht hebben over de grote zaken die zich afspelen in dit opzicht.

Je moet trouwens niet negeren dat ook de linkse bewindvoerders der aarde, links van welke snit dan ook, hard meedoen en mee deden aan het trekken van grenzen op de planeet. En dus meegedaan hebben aan het "divide et impera".

zei: Hans Langbroek op 26/11/2010 om: 21:58u


Powered by Greymatter