Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/17/2010: "2.Dh5-festival over organiseren"

Dit jaar zal alweer de 6de editie van het 2.Dh5-festival plaats vinden in Tilburg (Ruimte X, Cinecitta en Hall of Fame). 19, 20 en 21 november zullen activisten en wereldversleutelaars samenscholen om kennis en ervaring met elkaar te delen en met elkaar in discussie gaan over strategische en tactische keuzes. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, dus voor ieder wat wils. We organiseren het festival omdat we geloven dat een eerlijkere en fijnere wereld enkel kan gerealiseerd worden door ons van onderop te organiseren en samen de strijd aan te gaan tegen uitsluiting en uitbuiting! We kunnen nog vrijwilligers gebruiken, meer in het bijzonder voor het maken van verslagen en fluistervertalingen.

2dh52010 (3k image)

Klik op meer

Dit jaar willen we verder gaan waar we vorig jaar zijn geëindigd en borduren we verder op hetzelfde thema. Rode draad in het programma is “hoe ons te organiseren” om onze strijd van onderop een duurzaam, toegankelijk en non-hiërarchisch karakter te geven. We geloven dat er dringend behoefte is aan “(her)nieuw(d)e” ideeën en praktijken om ons verzet aan te passen aan de hedendaagse Nederlandse praktijk. Daarom hebben we voor deze editie als titel gekozen: “beyond D.I.Y./voorbij D.I.Y.”.

Dat we onze problemen zelf zullen moeten oplossen, dat we niet kunnen rekenen op de gevestigde orde van partijpolitiek en sociaal overleg, blijft ons uitgangspunt. Maar het idee dat je alles zelf zou moeten uitzoeken, werkt niet (meer) voldoende. Daarom gaan de meeste workshops over tactieken, strategieën of organisatiemodellen om tot meer collectieve structuren of oplossingen te komen.

Het dagprogramma is erg gevarieerd. Groepen als Doorbraak, Groenfront, Jaarboek Kritiek, Klasse!, Dolle Mollies, GIO, AGN, AAGU, CASCO, XminY en de Vrije Bond verzorgen workshops of zijn erbij betrokken. Er zijn theoretische en strategische discussies over klassenstrijd en een strategiediscussie over verzet tegen het vreemdelingenbeleid. Verschillende organisatiemodellen komen aan bod en er zijn workshops over de opgang van rechtspopulisme en hoe we daar tegen in kunnen gaan. De strijd rond wonen en hoe we kunnen voorzien in logistiek voor de beweging na het kraakverbod zal zeker ook niet ontbreken in het programma. We hebben het ook over alternatieve economie en stellen vragen bij het muntsysteem. En er is natuurlijk ook nog actienieuws! Het hele programma kan je vinden op onze site 2dh5.nl onder het kopje “programma 2010”. We willen het festival graag afsluiten met een aantal concrete uitkomsten, handelingsperspectieven als het ware, waarmee we verder aan de slag kunnen.

Des avonds wordt er ook vermaak, afleiding en informatie verzorgd. Het festival zal vrijdagavond geopend worden en bij de ondertussen traditioneel geworden kwis kan je je kennis over het Nederlandse activisme en links radicale politiek testen. Zaterdagavond zijn er optredens en groot feest in de Hall Of Fame. Zondagavond sluiten we het festival af met een ontspannen doch kritische film het festival af.

De entree voor het festival is als vanouds 5 €. De organisatie zal zorgen voor ontbijt, lunch, avondmaal en slaapplaatsen. Voor dat laatste kan je best zo snel mogelijk je zelf opgeven via slaapplek@2dh5.nl, een slaapmatje en –zak zijn dan geen overbodige luxe. Voor mensen met bijzondere behoeftes kan iets geregeld worden, mits men dat op voorhand laat weten.

Het festival draait volledig op vrijwilligers, en hiervan zijn er nooit genoeg! We verwachten daarom van de deelnemers dat ze ook hun aandeel leveren. We denken dan vooral aan mensen die tijdens de workshops een verslag maken om op onze website te publiceren en aan mensen die fluistervertalingen willen verzorgen. Verder zullen er altijd mensen nodig zijn om met dingen te sjouwen, af te wassen en mee op te ruimen. Op het festival zal een infokraam staan waar je je voor een van deze taken kan opgeven.


Genoeg reden dus om dat weekend (19-20-21 november) vrij te houden in je agenda en naar Tilburg te komen om actief deel te nemen aan workshops, discussies en het vertier. Op onze website (2dh5.nl) vind je alle informatie. Eventuele wijzigingen zullen tijdig worden gecommuniceerd.

Adressen:
Ruimte X: Telexstraat 4A (vrijdagavond)
Ruimte X: Telexstraat 4A (zaterdag)
Cinecitta: Willem 2 straat 29 (zaterdag)
Hall of fame: St Ceciliastraat 23 (zondag)

info@2dh5.nl
slaapplek@2dh5.nl

Giro 7660436 t.n.v. VB Solidariteitsfonds, Tilburg (o.v.v.Festival)

5 Reacties


Zo als jullie weten lopen de meningen uit een over wat eerlijk en fijn is. Die tegenstelling komt niet ( genoeg ) naar voren
in de aankondiging. Ik vind het een aankodiging voor een elitair discussie clubje dat een middag fijn bij gaat zitten ouwehoeren heel gezellig allemaal.

zei: eerlijk op 17/11/2010 om: 21:02u

Lekker enthousiast die 'eerlijk'. Ben benieuwd wat hij/zij voor onelitair initiatief heeft dat er wel voor zorgt dat er wat verandert in de nederlandse zeurkuil, maar ik ben bang dat dit alles is dat hij/zij te bieden heeft

zei: keest op 18/11/2010 om: 10:30u

Het begint met woorden.
KOPVODDEN ! Verzin daar eens een radicaal linkse variant op en nou niet met FASCISTEN aan komen.
Die tegenstellingen bijv. tussen kapitaal en arbeid nemen ook hier in Nederland weer dramatische vormen aan zie massa ontslagen.
Je zal maar kostwinner m/v zijn. Maar goed ; mogelijk vergis ik me en is proza als in de aankondiging meer besteed aan mensen die ontslagen zijn dan revolutionair proza want tsja...die mensen die ontslagen zijn hebben nog wat te verliezen en zijn denk ik weinig politiek bewust over het algemeen.

zei: eerlijk op 18/11/2010 om: 18:43u

http://www.youtube.com/watch?v=e4hYzOg6www

Ik bedoel maar....Wat een
pathos ! Die Eisler !
Dat doet mijn hart sneller kloppen.

zei: eerlijk op 19/11/2010 om: 16:29u

Die aanhef vind ik eigenlijk wel meevallen. Er wordt gezegd wat de bedoeling is, en de wijze waarop dat georganiseerd is (van onderop) lijkt me iets dat representatief zou kunnen worden voor juist niet-elitairen.
Het punt is alleen dat de niet-elitairen moeilijk bereikt worden, dat het niet makkelijk is die groep belangstellend te maken zich te organiseren om iets te bereiken. En dat kan te maken hebben met de manier van verwoorden van doelstellingen, of doelstellingen die niet overeenkomen met wat de doelgroep ervaart als noddzakelijk voor hen en soortgenoten.

zei: Hans Langbroek op 28/11/2010 om: 09:52u


Powered by Greymatter