Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/10/2010: "Directe actie in Londen"

Woensdag 10 november 2010 hebben in Londen zo'n vijftigduizend studenten gedemonstreerd tegen de verdrievoudiging van het collegegeld.

ophetdak (33k image)

Klik op meer

Een van de twee coalitiepartijen had uitdrukkelijk beloofd dat er geen verhoging zou komen (de Liberaal-Democraten, die met een potje politieke kamikaze bezig zijn).
Het was evenwel het kantoor van de grootste coalitiepartij, de Conservatieven, dat bestormd werd en waarvan het dak urenlang bezet is gehouden.

Ook het Britse regime bezuinigt grootschalig op sociale voorzieningen en alle niet-repressieve onderdelen van de staat, en het verschuilt zich telkens achter een grappig bedoelde notitie van een aftredende Labour-staatssecretaris: "de kas is leeg". Het grootschalig uitdelen aan de banken dienen wij alweer vergeten te zijn. Het lukt alleen niet overal even goed: zie Frankrijk, zie Griekenland, zie Ierland (waar vorige week een studentendemonstrtatie in bezetting van het ministerie van financiën eindigde) en nu dus Engeland.

Pamflet namens de dakbezettenden: "Wij zijn tegen alle bezuinigingen en we zijn solidair met de werkenden in de publieke sector en met alle armen, invaliden, ouderen en werkende mensen. Wij bezetten het dak als daad van verzet tegen de vermarkting van het onderwijs die de coalitieregering doordrijft, en het stelsel dat zij doorvoeren ter ondersteuning van de rijken als aanval op de armen. Wij roepen op tot directe actie als verzet tegen deze bezuinigingen. Dit is pas het begin van het verzet tegen de vernieling van ons onderwijsstelsel en de openbare diensten."

nooption (14k image)

Aan de bezetting is omstreeks 23 uur door politie een einde gemaakt.


Powered by Greymatter