Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/28/2010: "Reisdagboek uit Palestina - 8"

José van Leeuwen terug in Beit Sahour

250px-Beit_sahour (19k image)

Klik op meer

Honderdachtenveertig liter heerlijke olie uit alle olijven die wij geplukt hebben, goed werk verricht en o zo lenig geworden.

Tijdens het plukken de meest vreselijke verhalen gehoord over een militaire gevangenis voor alle gevangenen, arrestanten op de West Bank. Gevangenen die daar onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, gevangenen die door marteling door anderen of door langdurige ondervraging zaken die zij niet hebben gedaan bekennen.

De gevangenis voor Palestijnen in Jeruzalem waar mensen ook niet volgens de mensenrechten worden berecht, ondervraagd en gevangen gehouden. Democratie, nou doe dan maar niet!

Over de oorlog met Libanon waarbij de gevechtsvliegtuigen over dit dorp vlogen en de raketten vanuit Libanon hier in de buurt neerkwamen. Mensen gingen massaal de straat op om te demonstreren tegen de oorlog. De meeste slachtoffers in Israel door deze oorlog waren Palestijnen. Angstige tijden omdat op de heuvels bij dit dorp een grote militaire basis ligt die doelwit van Hezbollah was. Maar goed, te veel informatie om jullie allemaal te schrijven .

Maar goed, als ik het Nederlandse nieuws volg en zie wat "onze grote leider" Geert over Israel zegt en schrijft, dan hoop ik niet dat wij het zelfde niveau van rechtspraak krijgen en dat onze democratie niet gelijk wordt aan die van Israel.

Morgen (dinsdag) naar de Negevwoestijn waar wij de vernietigde dorpen van de Bedoeienen gaan bezoeken, zij worden vernietigd om er een vredespark aan te leggen. Dit park wordt aangelegd door het Joods Nationaal Fonds dat wereldwijd opereert.

Ik zal dus niet kunnen schrijven,
groet,
José


Powered by Greymatter