Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/23/2010: "Gemeente Haarlemmermeer: bouwvergunning voor grensgevangenis"

Wat de gemeente Haarlemmermeer betreft mag BAM gaan bouwen aan het zwaarbeveiligde Justitieel Complex Schiphol. In het 'justitieel complex' komen ook een detentiecentrum en een uitzetcentrum.

bouwtekening_plattegrond_500px (138k image)
Bouwtekening overgetekend juli 2010

klik op meer

Meer info over deze grensgevangenis
Meer info over betrokken bedrijven, m.n. BAM

Er zijn nu nog vijf weken tijd om hiertegen bezwaar te maken. En zo blijft de gemeente het misdadige deportatiebeleid steunen en zichzelf in slaap sussen met de gedachte dat ze in elk geval een brief hebben geschreven. Ongetwijfeld worden bezwaren met hetzelfde gemak in de prullenbak gegooid als eerder ingediende zienswijzen tegen de wijziging van het bestemmingsplan.

Tegen de plannen voor deze nieuwe grensgevangenis zijn al een aantal acties ondernomen.
Werkgroep Stop Deportaties heeft een keer spandoeken ontrold in de gemeenteraad en er is een demonstratie op de stoep van het stadhuis geweest toen de gemeente besliste over de wijziging van het bestemmingsplan (zie ook foto's).

Nog kort geleden vond er een actie plaats bij de burgemeester van Haarlemmermeer.

De bouwplannen zijn gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Informatie over bouwer en ontwerper ontbreken, evenals een waarschijnlijk groot deel van de bouwtekeningen. De veiligheid van de staat zou namelijk wel eens in het geding kunnen zijn...

Activisten die inzage wilden in de bouwaanvraag werden geconfronteerd met politie die in het stadhuis kwam om hen te vragen zich te identificeren.
Download hier de bouwplannen zoals die toen zijn overgetekend.

Werkgroep Stop Deportaties
Website STOP DC16


Powered by Greymatter