Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/14/2010: "Kritiek presenteert nieuw nummer en debat over populisme en het linkse weerwoord"

In oktober komt er een nieuw nummer uit van *Kritiek. Jaarboek voor socialistische discussie en analyse.
Kritiek_2010 (36k image)
Dit nieuwe nummer is in zijn geheel gewijd aan de opkomst van het rechtspopulisme en de vraag hoe Links hierop moet antwoorden.
Klik op meer.

Op 8 oktober 2010 presenteert de redactie het nieuwste nummer van *Kritiek*. Dit nummer is geheel gewijd aan de stormachtige opkomst van het rechts-populisme, zowel in Nederland als daarbuiten. Hoe is de snelle groei van het populisme te verklaren? Wat kan en moet links doen om deze ontwikkeling om te keren? Om deze vragen draait dit nummer.

Het nummer bevat ook een stuk dat voor jullie in het bijzonder interessant kan zijn. Bert Altena en Homme Wedman hebben een selectie gemaakt uit de internationale brieven van Christiaan Cornelissen, een bekende anarchist van voor de oorlog. Zij hebben ook een inleiding geschreven bij die brieven.

Beide vragen spelen ook een grote rol bij het debat dat *Kritiek *in ditverband organiseert. Opnieuw zijn daarvoor vooraanstaande linkse denkersuitgenodigd. Het debat zal worden aangevoerd door Wim van Noort (Politicologie, Universiteit Leiden), Dick Pels (WB GroenLinks), en Arjan Vliegenthart (Senator SP).

Iedereen is van harte welkom bij dit debat. Van te voren aanmelden is gewenst, maar hoeft niet. De entree is vrij.

Datum: 8 oktober 2010
Tijd: 15.00-17.00, met een borrel na afloop
Locatie: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Amsterdam

Contact: klik hier

www.jaarboekkritiek.nl

4 Reacties


Dit soort evenementen wordt altijd georganiseerd als degenen waarvoor links zegt op te komen, de gewone simpele ongeletterde arbeiders zoals ik, aan het werk zijn.
Zo worden wij nooit verheven natuurlijk; we kunnen praktisch nooit aan intellectuele, politieke en culturele bijeenkomsten deelnemen op deze manier.
Het lijkt wel of niemand ons eigenlijk werkelijk mag.... boos, grr

zei: Hans Langbroek op 16/09/2010 om: 19:20u

En dan nog een borrel ook! Zijn dit wel Echte Socialisten?

zei: Sjaak de Kat op 17/09/2010 om: 09:22u

Nou, die borrel is dan weer wel okee hoor. Wat moet je anders als troost aanvaarden als socialist zijnde in deze kapitalistische wereld?
Daarnaast hebben de socialisten de kapitalisten helpen hun rijkdom te verveelvuldigen, ze hebben wel een borrel nodig denk ik...

Anarchisme in z'n verpolitiekte vorm is de enige bestuursvorm die nog niet heel erg in de praktijk uitgeprobeerd is, als je Noorwegen even niet meerekent waar ze ooit meegedaan hebben in de regering.
Graag zou ik anarchisme van linkse en rechtse snit samen eens een land dat er toe doet, zien besturen voor een relevante tijd. Waarbij ik dan als anarchisme van rechtersnit niet het anarcho-kapitalisme van de Amerikaanse megakapitalisme bedoel, dat is namelijk gewoon uitbuiting en exploitatie van de medemens in z'n pure vorm. Daar ben ik niet echt voor kan ik mededelen.

zei: Hans Langbroek op 17/09/2010 om: 19:40u

Als de opkomst net zo gigantisch is als het aantal reacties hier boven nou.... zal wel weer de usual suspects zijn als ze ten minste zin en tijd hebben om te komen. De entree is vrij...stelletje grijze weirdos die nergens terecht kunnen en al die gratis dingen aflopen ?
Ach je bent er effe uit.

zei: nn op 20/09/2010 om: 20:25u


Powered by Greymatter