Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

08/24/2010: "Politie trigger happy"

gewapend (31k image)

Afgelopen vrijdag heeft de politie in Nijmegen een man doodgeschoten.

Getuigen vertelden aan Omroep Gelderland dat de agenten van 5 tot 10 meter afstand 6 tot 8 kogels hebben afgevuurd op het slachtoffer – die op de grond lag. Dát was nog eens een easy target!

In eerste instantie verklaarde een politiewoordvoerster dat het slachtoffer een supermarkt had overvallen en een politiehond had doodgestoken.
Later meldde het OM dat het slachtoffer helemáál geen supermarkt had overvallen. En ook dat bij nader inzien de hond niet dood was. Maar de man was wel doodgeschoten, dat klopte... De man was agressief geweest en had met een mes rondgelopen, waarmee hij de hond had gestoken toen die hem aanviel.

politiehond (49k image)

Val geen trouwe viervoeter aan, ook niet als die jou aanvalt, want dan worden Nederlanders serieus boos. De agenten besloten dus, rekening houdend met 's Rijks schatkist, tot schieten. Kogels zijn goedkoop, terwijl iemand in de gevangenis houden de Staat zo'n 250 euro per dag kost.

Vraag: zijn de schutters ingerekend en zullen ze worden berecht?
Antwoord: nee, want het zijn politieagenten, en de praktijk leert dat die overal mee wegkomen. ‘De rijksrecherche stelt een onderzoek in’. De uitkomst is voorspelbaar.

Schietende politieagenten; je leest het steeds vaker. En dan blijkbaar alleen nog als de pers er een sensationele kop tegenaan kan gooien, want ik hoorde een paar maanden geleden dat de politie een kennis van me in zijn been geschoten had - maar daarover geen letter in de media. De man is 'illegaal' in Nederland, dus ach, moet de pers en/of de politie gedacht hebben, who cares? Het Nederlandse volk vindt dit toch wel het mínste dat illegalen mag worden aangedaan...

En zo laat politie en pers de burger wennen aan politiegeweld.
De regering die nu in elkaar geknutseld wordt, is er helemaal vóór!

“De PVV kiest voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie moet worden tegengegaan. De politie moet heer en meester zijn op straat. Er mag nooit enig misverstand over bestaan wie de baas is in onze wijken, dorpen en steden. Toegeven aan het tuig is het begin van het einde.”

authority (34k image)

De politie is de baas, versterkt met hun hulpjes, de BOA’s. Die schieten, als paddenstoelen, uit de grond. Van stadswachten tot openbaarvervoer controleurs – allemaal mogen ze hun natte droom over macht uitleven met handboeien en pepperspray. Want ZIJ zijn ‘the good guys’! Alle anderen, WIJ dus, zijn ‘the bad guys’. Wij zijn de potentiële criminelen, alleen zijn we toevallig even niet tegen een agent of een controlerende BOA opgelopen. Maar dat is slechts een kwestie van tijd, want de staat streeft naar totale controle en meer wetten voor de meest kleinkutterige overtredingen.

tn_boa-aanhouding-handboeien-01 (40k image)

Waag het niet in opstand te komen tegen het gezag! De handboeien worden zó tevoorschijn getoverd en voor we het weten zitten we in een cel. En dan mogen we ons uitermate gelukkig prijzen, want we leven nog. Voorzover je dat 'leven' kunt noemen tenminste. De man in Nijmegen had het ongeluk tegen de politie aan te lopen - die hebben naast pepperspray handboeien en honden, ook pistolen...

Voor de opstandigen, de 'agressieven', wacht de gevangenis. Daarbinnen ben je volledig afhankelijk van de bewakers en de regels. Bij overtreding volgt de isolatiecel. Zo worden gehoorzaamheid en discipline afgedwongen en het zelfrespect gebroken. Zo worden mensen getemd.

Gehoorzaamheid aan het gezag. De enige vrijheid die de Staat ons laat, is de keuze of we vrijwillig of gedwongen gaan gehoorzamen.
Persoonlijk ben ik van plan zelf te bepalen aan welke regels ik me wel of niet houd. En als ik wil protesteren, protesteer ik. Ik laat me die vrijheid niet afnemen. Ik zie wel wat er van komt.


4 Reacties


Vreemde gang van zaken allemaal. Een hond gebruiken als wapen is al van de zotte. Een paar schoten in de benen daar hadden ze genoeg aan gehad.
Waarschijnlijk hebben verhitte emoties geleid tot een, zo te lezen, ordinaire liquidatie.

zei: Bolus op 25/08/2010 om: 12:37u

De man heette Jerry. Hij was psychotisch, bang voor honden en zwart....

Lees meer op http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/7170905/Jerry-was-n-lieve-man-maar-soms-psychotisch.ece

‘Jerry was ’n lieve man maar soms psychotisch’
NIJMEGEN - De vrienden van Jerry, de volgens de politie zeer agressieve man, die agenten vrijdag doodschoten, zijn verbijsterd. Ze ontmoetten Jerry (40) vaak in coffeeshop Ketama in de wijk Bottendaal.
„We geloven het nog steeds niet”, zegt Rasta. Hij was 18 jaar bevriend met Jerry. „Hij was kei-rustig. Als hij last kreeg van zijn psychose, dan lachte en danste hij voor de spiegel om rustig te worden. Dat had hij één keer in de zoveel tijd. Maar hij was niet agressief.”
Medewerker Saïd kende de man van Surinaamse komaf vijf jaar: „Hij was een harde werker. Kwam hier altijd in een overall. Woensdag hielp hij nog met afsluiten. Vrijdag stond ik te wachten tot hij kwam, maar hij kwam niet.”
Diezelfde vrijdag overleed Jerry door politiekogels, even verderop op de Neerbosscheweg. Een ooggetuige van zijn overlijden zegt dat de politie hem heeft neergeschoten nadat hij was gevallen. „Ik vind dat de politie goed heeft gehandeld. De man was agressief en vormde ook een gevaar voor de omstanders”, zegt de man.
Jerry’s vrienden, Rasta, Tio, Jerry en Saïd zitten vol vragen, vertellen ze in coffeeshop Ketama. „Waarom? Waarom moest hij dood? Hij stak de hond met een mes en is op de grond neergeschoten. Hij was bang voor honden. Waarom zoveel kogels?” zegt Jerry. „Als wij erbij waren, dan hadden we dat mes zo afgepakt. ‘Geef hier dat ding!’”
Voor de vrienden is het duidelijk dat de politie de dood van Jerry had kunnen voorkomen. Volgens hen had hij ruzie met een familielid. Zij heeft de politie gebeld en gezegd dat hij ‘doordraaide’. Rasta: „De politie wilde niet bij haar thuiskomen. Maar ze wisten donders goed dat hij een psychose had, toen ze hem neerschoten.”
Na de aanvaring met het familielid in Leuvensbroek achtervolgde Jerry zijn huisgenoot, een neef van zijn ex-vrouw, met een mes. Dat gebeurde in de Lidl in de wijk Neerbosch-Oost. Rasta: „Jerry had een mes maar de neef raakte niet gewond. Jerry was aan het dollen.”
Uiteindelijk mondde het uit in de noodlottige schietpartij, op de Neerbosscheweg.
Rasta’s telefoon gaat. „Zeker acht kogels? Ook in zijn kop!?” Hij heeft familie van Jerry aan de lijn. „Die is nu bij hem in het mortuarium. Hij is doorzeefd”, zegt Rasta. „Van die afstand, vijf, tien meter. Hij is afgeslacht als een dier.”
Rasta denkt dat Jerry’s huidskleur een rol speelde. „Wat denk je dat ze gedaan hadden als hij blank was? Hem doodgeschoten? Ze hadden pepperspray kunnen gebruiken. Of in zijn benen kunnen schieten.” Tio: „Diegene hierboven weet wat er is gebeurd.” Hij wijst richting hemel. „Daar wordt zeker gestraft. Ze hebben hem van de nabestaanden afgepakt.”
Politie noch justitie wil iets vertellen over de gebeurtenissen op de Neerbosscheweg.

zei: Janneke op 25/08/2010 om: 13:35u

Tjeemig, wat een gebeurtenis als je dat leest!
Maar zomaar aannemen dat het item huidskleur een rol meegespeeld heeft kan niet vind ik, dat weet men gewoonweg niet.

zei: Hans Langbroek op 27/08/2010 om: 15:42u

" Zij heeft de politie gebeld". Het woord " zij" is veelzeggend. Als een vrouw de politie belt, kun je het schudden als beschuldigde (man). De Nederlandse overheid leeft dan haar wetten niet meer na, maar reageert als een opgefokte bullterrier. Tot en met de rechter. Mannen zijn in deze in Nederland vogelvrij, wat voor huidskleur dan ook. Ik weet niet wat er gebeurd is, en ik kende Jerry niet. In ieder geval vind ik het heel erg voor hem zo te hebben moeten sterven.

zei: Maarten Visser op 28/08/2010 om: 07:53u


Powered by Greymatter