Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

07/13/2010: "Geen brood, wel spelen, allesbehalve gratis - een generale repetitie"

Een klamme hete deken ligt over de stad die volgestroomd is met mensen die vooral ook bier willen drinken. Dat zal in Amsterdam het lekkerst smaken, al zijn de prijzen er pittiger dan elders in Nederland. Het openbaar vervoer, voorzover in dienst, was wel gratis.
En intussen:
220px-Howard_Webb3 (17k image)
Haat! Haat! Haat!
Klik op meer

In het geniep wordt de coalitie voorbereid die het draagvlak moet verzekeren voor de grootscheepse aanval op de sociale voorzieningen, de verdere uitverkoop van de publieke sector en meer oorlog tegen islamitische landen. GroenLinks staat te trappelen en heeft zich alvast tot liberale partij verklaard.
Mocht er verzet komen dan zal het nooit zo'n grootschalige opkomst kennen als dinsdag 13 juli 2010,
vreest uw redacteur.

Crowd control. Veelzeggende term in veelzeggende taal. De komst naar Amsterdam van bijna een miljoen mensen is een kwestie van crowd control.
NRC-Handelsblad, Alles in en om Amsterdam is gericht op 'crowd control':

In het commandocentrum onder in het stadhuis van Amsterdam houden vertegenwoordigers van de politie, de brandweer, de GGD en de gemeente de huldiging met camera’s en computers in de gaten. Burgemeester Eberhard van der Laan, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, zit zelf op de boot met de spelers, maar wordt door het hoofd veiligheid van minuut tot minuut op de hoogte gehouden.

NS zet, alleen al voor de beveiliging, honderden mensen extra in. Met beveiligingscamera’s, beelden uit de helikopter en ‘stillen’ wordt het publiek in de gaten gehouden. Om extra materieel te kunnen inzetten, zijn mensen van vakantie teruggehaald en talloze onderhoudstechnici aan het werk gezet. NS rijdt met de helft meer materieel naar de hoofdstad dan gebruikelijk, onder meer met extra lange dubbeldekkers. Zo kunnen 40.000 à 50.000 mensen per uur naar Amsterdam worden aangevoerd. Dat gaat wel ten koste van enkele spitstreinen, vroege treinen en treinen buiten de Randstad. Ook in Amsterdam zelf werken vandaag 1.800 politieagenten, 700 toezichthouders en 200 verkeersregelaars extra.

Wie amok maakt, komt er niet vanaf met een boete, maar krijgt een onmiddellijke taakstraf (lichte vergrijpen) of een dagvaarding (zware vergrijpen). Zondag werden rondom de finale twaalf mensen opgepakt, van wie er drie gisteren de rommel mochten opruimen als taakstraf. Voor eventuele rellen staan twee ME-pelotons klaar.

Miljoenen

Wat de hele operatie kost is lastig te becijferen, maar zeker enkele miljoenen euro's. Alleen al de politie-inzet is goed voor vele tonnen. Ook de spoorwegen rekenen op tonnen extra uitgaven.


Goede nacht en veel geluk.
We zullen het nodig hebben.

2 Reacties


Geef het volk nationalisme en oranjefascisme.
De Tour de France in Rotterdam kostte 12 miljoen euro, dat in vier dagen weggeregend werd.
Nee, er is geen geld voor de armen...

zei: sjaakweg! op 13/07/2010 om: 20:50u

Onze beste Sjaak bedoelde natuurlijk bij zijn link: http://dhost.info/sjaakweg/
Al die rottige backslashjes ook confused

zei: Sjaak Sjakoo op 13/07/2010 om: 21:24u


Powered by Greymatter