Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/10/2010: "LIBERTAIRE ONTMOETINGSPLAATS"

Avoine (132k image)

Wie nog een bestemming zoekt na ‘Appelscha’ voor (politiek) debat in de zomer, zou aan deelneming aan de ‘Libertaire ontmoetingen’ kunnen denken, diep in het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën. De laatste jaren organiseren daar de ‘Organisation communiste libertaire’ (OCL) en ‘Offensive libertaire sociale’ (OLS) openbare debatten over maatschappelijke thema’s, in de periode van 24 juli tot 5 augustus.

Klik op meer.


In het gehucht Eychenat bij Esplas-de-Sérou (in het dept. Ariège), tussen Foix en Saint-Girons, heeft een aantal militanten zich in een boerderij gevestigd, die ze hebben opgeknapt en waar zij ook daadwerkelijk agrarische activiteiten verrichten. Tevens hebben zij er ruimtes gecreëerd voor bijeenkomsten. Naast een bibliotheek, een videotheek en een leestafel, is er ook kampeerruimte (+ het nodige sanitair), een keuken, etc.

Van 24 juli tot 5 augustus dit jaar zal er elke avond, vanaf 9 uur, een debat plaatsvinden over een gepland onderwerp (zie hieronder); overdag zullen er workshops worden gehouden of discussie geëntameerd, dit afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de aanwezigen.

Het dagelijks leven is collectief georganiseerd. De maaltijden worden gezamenlijk verzorgd door roulerende groepen. Elk dag houdt een groep zich bezig met het doen van inkopen voor twee maaltijden (te nuttigen om 13.00 en 19.00 uur). Andere groepen houden zich bezig met de afwas en het schoonhouden van het sanitair, etc. Het tarief voor drie maaltijden per dag en de overige verblijfskosten is 5 tot 20 euro per dag, afhankelijk van de inkomenspositie van de deelnemer (baby’s gratis en 5 euro per kind).

De avondthema’s zijn:
24 juli Ontvangst
25 “ Infrastructuur en verbetering van het gebied (over autoroutes, hogesnelheidslijnen en andere ‘kapitalistische’ voorzieningen).
26 ” De strijd van de ‘illegalen’ (les sans papiers).
27 “ Theatervoorstelling: ‘Karl Marx, terug’ (met verzonnen discussies tussen hem en Proudhon, Bakoenin, en anderen).
28 “ Gedachten over openbare voorzieningen en de strijd voor het behoud ervan (posterijen, energievoorziening, ziekenhuizen, etc).
29 “ Tegen de repressie.
30 “ Zijn of niet zijn in de maatschappij.
31 “ Welke soort organisatie voor anarchisten?
1 aug. Einde van het Françafrique!
2 “ Seksuele bevrijding.
3 “ ‘Education populaire’, een weg in de richting van emancipatie?
4 “ De strijd van de werklozen.
5 “ Vertrek.

Nadere inlichtingen bij:
OCL: lechatnoir@club-internet.fr telefoon: 03 26 82 36 16
OLS: ols@no-log.org
Wie komt als de ontmoetingen al zijn begonnen, kan vanaf 26 juli het volgende nummer bellen:
05 61 65 80 16.

[Beeldmateriaal ontleend aan Siné Hebdo, nr. 84, 14 april 2010, p. 7.]


Powered by Greymatter