Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

06/08/2010: "Zo mogelijk erger dan verkiezingen"

Draag een onderbroek die je band met oranje toont, juicht een reclamebord. Enorme plakkaten van een halfnaakt even gespierd als babyachtig jongetje in een spijkerbroek, Cristiano Ronaldo geheten. Verveelde miljonairs mogen nog rijker worden en zullen als verveelde miljonairs plotseling spelen namens landen waar ze helemaal geen verveelde miljonair zijn geworden.


Beautiful gain, Chomsky All Stars
We zitten niet in de finale in een politiestaat...
Klik op meer

...maar het is wel tijd om te bepalen waar het allemaal op staat.
De landlozenbeweging, waarvan verscheidene voorlieden door de Zuidafrikaanse politie zijn doodgeschoten de afgelopen twee weken, zal een tentenkamp inrichten voor de poorten van een van de WK-Voetbalstadions.

Een totaal uit de hand lopend commercieel festival voor verveelde miljonairs in een Derdewereldland.

Brood en spelen - nou ja het brood dat moet je zelf maar zien te bemachtigen maar de spelen zijn er, al zul je die ook niet gratis te zien krijgen.
We horen nog wel van de landlozen.

3 Reacties


De spelen als een moderne vorm van kolonialisme met goedkeuring van Mandela
De hele westerse wereld is aanwezig met supporters, beveiliging en geld. En wat krijgen ze daarvoor terug?
Waarschijnlijk goedkope slaafjes op allerlei gebied

zei: Harry op 08/06/2010 om: 18:58u

Commentaar van de band zelf:

Voetbal was de arbeiderssport bij uitstek tot ze het "opwaardeerden" en er een miljarden"product" van maakten. Een van de grootste denkers die het spel ooit heeft opgeleverd, de directeur van Liverpool Bill Shankly, zei: "Het socialisme waarin ik geloof is dat iedereen voor elkaar werkt en dat iedereen een deel van de opbrengst krijgt. Zo zie ik voetbal, zo zie ik het leven." Hij moet nu rondtollen in zijn graf.

zei: PRul op 08/06/2010 om: 23:08u

De Landlozenbweging kwam ter sprake in Appelscha tijdens de lezing van Kuhn over niet-westers anarchisme. Voor zijn these dat er veel groepen zijn die zich niet anarchistisch noemen, maar het wel zijn, gaf hij deze beweging als voorbeeld. Identificatie met een "westerse" stroming als het anarchisme zou te zeer een knieval zijn voor het kolonialisme.

zei: Jan Bervoets op 09/06/2010 om: 16:16u


Powered by Greymatter