Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/17/2010: "Manifestatie tegen kraakverbod dinsdag 18 mei Plein Den Haag"

Inmiddels is het vrijwel zeker dat de Eerste Kamer aanstaande dinsdag 18 mei gaat stemmen over het wetsvoorstel “Kraken en leegstand”, het wetsvoorstel dat bedoeld is om kraken te verbieden. Het is nog allerminst zeker wat er uit deze stemming gaat komen.
KrakenGaatDoor (33k image)
Wel is het zo dat de partijen die in de Tweede Kamer voor het kraakverbod hebben gestemd ook een meerderheid vormen binnen de Eerste Kamer. Om nogmaals een geluid tegen dit kraakverbod te laten horen zal er tijdens de stemming opnieuw actie gevoerd worden op het Plein in Den Haag en wel vanaf 17.00 uur.
Klik op meer.


Het plenaire debat, waarmee de senatoren van de Eerste Kamer het kraakverbod inhoudelijk zullen gaan bespreken, zal dinsdag starten om 10.25. Pas laat in de avond zal de Eerste Kamer overgaan tot de stemming. Deze staat nu ingeroosterd van 20.20 tot 23.45. Tijdens het plenaire debat zal er een informatiestandje staan op het Plein. Natuurlijk is iedereen hierbij van harte welkom om te komen helpen, of om zelf iets te ondernemen. Kom dus met je spandoeken, vrienden en vriendinnen, band, toeters, tenten, soundsystems, toeters langs om je stem te laten horen tegen dit kraakverbod! Vanaf 10:00 uur zullen er mensen aanwezig zijn.

Om een uur of vijf willen we het informatiestandje uit gaan bouwen tot een grote manifestatie. Met deze manifestatie willen we de stemming gaan afwachten en opnieuw laten horen dat een kraakverbod absoluut onwenselijk is, omdat kraken een noodzakelijke en nuttige toevoeging is aan de maatschappij. Maar dat niet alleen... want de hoofdboodschap is: kraken gaat door! Met of zonder kraakverbod!


Dus, praktisch:
Vanaf 10:00 uur zal er een informatiestand zijn, waarbij iedereen welkom is met eigen initiatieven.
Vanaf 17:00 uur is het de bedoeling dat het uitgroeit tot een grote manifestatie, waarmee we de stemming af zullen wachten.

Een basis voor deze manifestatie, zoals geluid, perswoordvoerders, politiesprekers, en een arrestantengroep, is geregeld. Verder vertrouwen wij op de talenten van de beweging als het aankomt op eten, spandoeken, etc. Het zou tof zijn als mensen zelf rekening houden met wie men meeneemt wat kinderen en (huis)dieren betreft, en als mensen verstandig om gaan met alcohol en drugs.


Powered by Greymatter