Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/10/2010: "Vrijdag 14 mei, Picketline Randstad"

Aanstaande vrijdag is er weer een landelijke picketline/flyer actie bij Adecco en Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra. In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 12uur. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)

picket33b (21k image)In de 6 detentiecentra in Nederland worden jaarlijks ongeveer 20.000 mensen tegen hun zin vastgehouden, voor perioden varierend van 2 tot 18 maanden. Al een aantal jaren wordt er actiegevoerd tegen de uitzendbureau’s Adecco en Randstad. Zij pikken een graantje mee van het rascistische en misdadige migratiebeleid door veelal ongetrainde, onvoorbereide en tijdelijke bewakers te ronselen voor Group4Securicor die de detentiecentra “beveiligen”.
Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte:
http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm
De picketlines worden door heel Nederland op dezelfde dag georganiseerd, en op steeds meer plaasten wordt er gedemonstreerd voor de deuren van Adecco en Randstad uitzendbureau’s.
Naast de picketline in Amsterdam zal ook in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Emmen en Zwolle geflyerd worden. Voor tijden en verzamelplekken, houd indymedia in de gaten en check de websites van de lokale groepen.

Voor meer acties en info check:
Anarchistische Groep Amsterdam

2 Reacties


Ook in Utrecht houden we weer picketlines. We beginnen om 14.15 uur bij Adecco (aan de Biltstraat) en gaan daarna naar Randstad aan het Vredenburg.

zei: AAGU op 12/05/2010 om: 14:36u

Picketline Randstad-Zaandam
Anarchistische Groep Zaanstreek

Vrijdag 16 mei gaan wij voor de deur van Randstad actievoeren.

We verzamelen om 14.00uur op het Verzetsplein in Zaandam om te gaan flyeren bij dit uitzetbureau.

Randstad is erg actief in het werven van nieuwe gevangenisbewaarders voor zogenaamde detentiecentra zoals Kamp Zeist, uitzetcentrum Schiphol, de bajesboten in Zaandam enz. Zij doen dit in opdracht van een groot internationaal beveiligingsbedrijf genaamd Groep 4 Securicor.

In Nederland worden duizenden vluchtelingen opgesloten in detentiecentra. Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden vanwege het gegeven dat hij of zij op zoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen opgesloten worden schandalig slecht zijn.

Niemand vlucht vrijwillig

Stop uitzetting, uitsluiting en opsluiting van mensen zonder papieren!

E-Mail: agzaanstreek@gmail.com
Website: http://agzaanstreek.wordpress.com
------------------------
Picketlines in Utrecht
AAGU

Ook in Utrecht houden we weer picketlines. We beginnen om 14.15 uur bij Adecco (aan de Biltstraat) en gaan daarna naar Randstad aan het Vredenburg.

E-Mail: info@aagu.nl
Website: http://www.aagu.nl
------------------------
picketline in Nijmegen
nn - 12.05.2010 15:18

Ook in Nijmegen gaan we vrijdag weer voor de -nog steeds kapotte wink- ruiten van Adecco staan en Randstad vergeten we natuurlijk ook niet.
15:45 verzamelen we in de klinker (van broeckhuysenstraat 46)
vanaf 16:00 staan we bij Randstad en Adecco (Nassausingel)

zei: vrije bond op 13/05/2010 om: 17:08u


Powered by Greymatter