Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

05/01/2010: "Grote anti-kernenergie actie in Duitsland"

Meer dan 120.000 mensen hebben op zaterdag 24 april in Duitsland een menselijke keten gevormd van de kerncentrale in Brunsbüttel naar de kerncentrale in Krümmel.


Videoverslag van onze geestverwanten van Graswurzel TV uit Duitsland

Deze massale actie tegen kernenergie, de eerste sinds jaren bij onze oosterburen, had als doel de aandacht te vestigen op de vele storingen waarmee beide centrales regelmatig te kampen hebben. Ze leveren beiden al twee jaar geen stroom meer aan het net!
Klik op meer.

Vrdere acties vonden plaats in Biblis, Ahaus en samen met de slotmanifestatie bij de kerncentrale in Krümmel waren vrijwel 150.000 mensen in Duitsland tegen kernenergie op de been. Dat was sinds de protesten n.a.v. het ongeval met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 niet meer voorgekomen in Duitsland.

2 Reacties


Hallo,
Hoewel deze demo zeker de grootste sinds jaren was, stoorde ik me wel a/h commentaar, dat dit de 1e massale anti-kernenergie-demonstratie sinds jaren bij onze oosterburen was. Het tegendeel is waar. Anders dan in Nl. waar het al moeilijk is om een paar tientallen anti-kernenergie-aktivisten op de been te krijgen, gaat dat in Duitsland vrijwel jaarlijks om enige tienduizenden. Bijv. bij de afvaltransporten van La Hague naar Gorleben in het Wendland(ltst. transport eind 2008), maar ook vorig jaar (5 september) in Berlijn.
Google wat rond en zie hoe jaloers Nl. kan zijn.
Verder: 5 juni a.s. omsingeling v/d atoomafvalopslag in Gorleben en eind v/h jaar (w.s.november) opnieuw een kernafvaltransport naar Gorleben. (zie www.x-tausendmalquer.de)
Groeten Rob/Elise
(regelmatig demo-gangers in Duitsland).

zei: Rob Boogert op 02/05/2010 om: 22:32u

Rob, het betreft hier een kwalificatie van onze geestverwante oosterburen zelf. Kennelijk denkt men daar in grotere aantallen dan jij in gedachten hebt.

zei: Arend op 06/05/2010 om: 10:24u


Powered by Greymatter