Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/20/2010: "Schoonstakers actief steunen! de straat op!"

picketdenbosch (134k image)
vrijdag 23 april staan schoonmakers en sympathisanten weer om 8 uur voor de deur bij het hoofdkantoor van OSB Rompertsebaan 50, den bosch.

vrijdag 9 april stond een groep schoonmakers en sympathisanten voor de deur bij OSB. de actievoerders zijn verontwaardigd door een flyer die OSB heeft verspreid onder de schoonmakers. in die flyer probeert OSB tweespalt te zaaien onder de schoonmakers. ze stellen namelijk dat het de schuld is van de FNV en van de actievoerende schoonmakers dat er nog steeds geen nieuwe CAO is.

in een onderhoud tussen een delegatie van de actievoerders en de directeur en voorzitter van het bestuur van OSB, hebben de schoonmakers en sympathisanten een brief overhandigd met eisen. ze willen dat OSB het pamflet terugneemt en dat ze actief het recht op organiseren moeten respecteren zonder dat dat intimidatie of repressie tot gevolg heeft.

verschillende leden van OSB hebben verschillende achterbakse pogingen ondernomen om actievoerders te intimideren door ze te ontslaan of op te roepen zich te melden met verblijfsvergunning of andere legitimatiepapieren. als OSB inderdaad het recht op organiseren wil respecteren, dan zal het aan deze bedrijven een duidelijk signaal moeten afleveren dat het niet gepikt wordt dat georganiseerde schoonmakers worden ge´ntimideerd.

vrijdag 23 april staan schoonmakers en sympathisanten weer om 8 uur voor de deur bij het hoofdkantoor van OSB. er wordt dan een antwoord op de brief verwacht. men zal geen genoegen nemen met vage antwoorden. de eisen zijn duidelijk, eenvoudig en redelijk.

geen intimidatie en repressie meer tegen actievoerders!
een goed CAO nu! het heeft lang genoeg geduurd!
schoon genoeg!

de schoonmakers en sympathisanten roepen iedereen op die solidair is met de schoonmakers om vrijdag 23 april om 8 uur mee voor de deur van OSB te staan om de hoge pieten daar te laten horen dat we het zat zijn en dat de schoonmakers niet alleen staan in hun strijd!

als er niet op de eisen in wordt gegaan, zullen er gegarandeerd nieuwe acties volgen. hou je media in de gate.

4 Reacties


Op vrijdag 3 april waren zij er niet. Er was een akkoord. 3,5% werd als een grote overwinning gevierd.
nadenken: nadenken

zei: Jan Bervoets op 25/04/2010 om: 09:09u

domela draait in zijn graf om denk ik....

zei: pim op 30/04/2010 om: 17:40u

Domela draait in zijn graf om van het lachen...

zei: pim op 30/04/2010 om: 17:42u

Hier spreekt de tweeslachtigheid rond elke loonstrijd een rol. Enerzijds de terechte ondersteuning vanuit onze kringen om een verdrukte groep haar rechten te laten gelden. Anderzijds de realiteit waarin de strijd eindigt met een compromis van een centje meer en een uurtje minder. Zo bezien is er niets veranderd t.o.v. de tijd van Domela.

zei: Arend op 01/05/2010 om: 14:11u


Powered by Greymatter