Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/16/2010: "MAATREGELEN TEGEN VERZET"

Dit is hem geworden! Minister Hirsch Ballin demonstreerde vandaag het door TNO ontworpen transparant masker tegen bijten en spugen en spuugde erop los.

hirschballin_met_masker (69k image)

Resultaat: de toeschouwer werd bedolven onder een hoop smerig taalgebruik, maar het spuug bleef achter de tralies voor zijn mond hangen en droop binnendoor zijn kin af. TNO tevreden. De Commissie Integraal Toezicht Terugkeer (CITT) tevreden. Iedereen tevreden. Dat het u maar goed mag smaken, meneer de minister.

Klik op meer

Nu kon de minister het ding zelf weer afzetten. Dat geldt niet voor de mensen voor wie dat ding ontworpen is door TNO. Namelijk, mensen die bang zijn om gedeporteerd te worden. Want als we de vuilbekkerij van Hirsch Ballin en CITT mogen geloven, dan is een derde van de uitzettingen mislukt. Was het maar waar, dat het zo vaak lukte! Fysiek of verbaal geweld frustreert uitzettingen, zo luidt het. Ach, die arme jongens en meisjes van de marechaussee... Bravo voor een ieder die zich verzet! Daar is moed voor nodig, en die komt vaak voort uit wanhoop. Het verdient daarom heel veel respect en vooral ook: aanmoediging. Vliegtuigpassagiers, ga helpen!

Hirsch Ballin vindt: maatregelen zijn nodig! Het masker, ongewenstverklaringen, het kan niet op, maar bestond al lang. Een bericht over een masker dat geïntroduceerd zou worden zag in de zomer van 2004 al het daglicht. In februari 2004 maakte het boek 'Over de grens' van het autonoom centrum ook al melding van het gebruik van een 'hygiëne-masker' tegen spugen. Dit alles was in de tijd van Verdonk. Zo zie je maar weer dat het niks uitmaakt wie, en van welke partij, er de baas is over deportaties. PvdA (Cohen, Albayrak, Kosto), CDA (Hirsch Ballin, Donner), VVD (Verdonk), ze denken er allemaal hetzelfde over: Weg met al die mensen! De techniek heeft niet stil gestaan en successen worden ook gemeld: “De commissie is wel te spreken over de pogingen vreemdelingen in Europees verband uit te zetten. Vorig jaar hebben dertig gezamenlijke terugkeeroperaties plaatsgevonden.” Het gaat hier over de charters van Frontex, waarmee bijvoorbeeld ook Ricky, overlevende van de Schipholbrand, het land uit is gebonjourd. 24 uur lang in de boeien, aan handen en voeten, uit voorzorg. Dat wordt in het vervolg dus: boeien én masker.. uit voorzorg. Dus wat zeuren ze eigenlijk, die beulen van de marechaussee?

Tegelijk met deze berichtgeving over maskers was er een onopvallend bericht over extremisten die het uitzetbeleid bestrijden. Volgens mij verrichten de zich met hand en tand tegen deportatie verzettende vluchtelingen beter werk dan alle actiegroepen bij elkaar, maar toch. Ook hiertegen moeten maatregelen worden ondernomen, want “Het verzet van extreemlinks tegen het Nederlandse vreemdelingen- en asielbeleid is sinds enige jaren weer structureel en wordt steeds radicaler.” zo valt te lezen in een persbericht van justitie.

“Beste Ernst, you ain't seen nothing yet”, zou ik maar willen zeggen tegen de minister, want het is tamelijk overdreven. Sprekend voor mijzelf kan ik zeggen dat ik één keer gespuugd heb. Een voltreffer in het gezicht van een politieambtenaar, dat wel. Maar volgens politie, justitie en AIVD is het dus oppassen geblazen met die extremisten, waarbij onder extremisme worden verstaan: alle acties waarbij de wet wordt overtreden. Levensgevaarlijk, die blokkades en bezettingen! Het gaat helemaal nergens over en er mag dus best wel eens wat meer gebeuren.

Terug naar het echte verzet. Dat vindt plaats in de kerkers van de uitzetdiensten, daar kunnen we weinig aan bijdragen want we kunnen er niet bij. Het gebeurt ongezien, net als de repressie, de mishandelingen, de opsluiting. Wat kunnen wij, de zgn. extremisten, doen om aan het verzet daadwerkelijk bij te dragen?

Sabotage. Die repressie kán namelijk niet plaatsvinden zonder dat deze wordt voorgekookt door de faciliterende onderzoeksinstituten en testlaboratoria, en zonder commissies van toezicht zoals de CITT, die vooral toezicht houden op hoe adequaat en onopvallend het allemaal kan, en niet op het welzijn van mensen die het slachtoffer worden van de deportatiepraktijken. Die repressie kán eenvoudigweg niet bestaan zonder dat er detentiecentra worden gebouwd en zonder dat er privébewakers worden geworven die voor een schijntje het vuile werk wel willen doen voor Hirsch Ballin, en wie er na hem komt. Maak hen het werk onmogelijk, en laat je niet voor de gek houden, want al deze lieden, ondernemers, ambtenaren, politici, ze zullen allen hun eigen masker dragen, en dat zijn mooie maskers die ze zelf desgewenst kunnen afnemen of verwisselen, al naar gelang wie er tegemoet wordt getreden. Zo ziet de één de kwijlende bek met tanden en de ander de minzame glimlach. Wij, die buiten staan en in vrijheid zijn, zullen hen telkens zien met de maskers die hen als fatsoenlijk moeten laten voorkomen. Het is aan ons om allereerst die maskers af te rukken!

Joke Kaviaar, 16 april 2010

2 Reacties


Het blijft schandalig dat men vluchtelingen steeds slechter behandelt. De geest van Hitler blijft actief in de minds van ministers en beleidsmakers
Wordt tijd dat dat erkend wordt en het noodzakeleijke onderduikadressen regelen om zoveel mogelijk het martelen van vluchtelingen en asielzoekers te voorkomen.
Een masker opzetten als een maatregel, mag dat volgens internationale mensenrechten?

zei: Harry op 17/04/2010 om: 21:29u

Schande! TNO en Hirsch Ballin: mijn geld terug! Geen geld voor maskers en deportatie-industrie!

zei: Anna op 03/05/2010 om: 14:47u


Powered by Greymatter