Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/12/2010: "In Griekenland is de anarchistenjacht definitief geopend."

grieken (5k image)
Op vrijdagmorgen 9 april hield de Atheense politie een razzia in drie anarchistische huizen, waar ze drie personen van hun bed lichtte. Zij omsingelden gebouwen en bazuinden rond dat ze een gewelddadige organisatie “Revolutionaire strijd” hadden opgerond, wapens hadden gevonden etc. etc.

Overal circuleerden zij namen van “bekenden”, dat wil zeggen onschuldige Atheners die al eerder in de gevangenis hadden gezeten en eerst na hongerstakingen waren vrijgelaten. Ook verdwenen er twee anarchisten nadat er andere huizen werden omsingeld. Zij werden in verband gebracht met de vermoorde anarchist Lambros Foundas, die bij een vuurgevecht om te leven kwam. Er werd vooral veel “materiaal voor explosieven” gevonden, zoals schoonmaakmiddelen en wasbenzine. Ook werden anarchisten willekeurig op straat opgepakt onder verdenking van “voorbereiding van gewapende roofovervallen”. In het ouderlijk huis van een van hen werd namelijk een jachtgeweer uit 1914 aangetroffen, dat als erfstuk van overgrootvader was bewaard. Ook zouden er pamfletten van een organisatie Revolutionaire Strijd in computers aangetroffen zijn, maar deze stukken zijn verzinsels van de burgerlijke pers, die vanuit iedere computer kunnen worden gedownload.

De politie plakten naar Servisch voorbeeld de gezichten van vijf arrestanten op de muur met de mededeling dat zij terroristen waren. Ook noemden zij namen van arrestanten die feitelijk helemaal niet waren opgepakt. Toen zij daarop een zeste arrestant thuis opzochten en urenlang zijn huis overhoop haalden, werd het omsingeld door honderd demonstranten, die werden verdreven met traangas en daarop barricaden oprichtten.

Het is uit de berichtgeving van Libcom niet duidelijk hoeveel anarchisten er zijn opgepakt. De arrestanten worden apart gevangen gehouden en uitgehongerd. Waarschijnlijk zullen ze door martelingen tot bekentenissen worden gedwongen en men mag vrezen dat een enkeling het lot van Lambros Foundas zal treffen en dat de politie wel weer een zelfmoordbericht zal verspreiden.De anarchisten reageerden hierop met de bezetting van de Polytechnische universiteit in de binnenstad. Intussen probeerden fascisten een kraakpand in brand te steken en verleende de politie assistentie aan een faschistische knokploeg, die in Monastiraki Afrikaanse straatventers van de straat veegde. Ordnung muss sein.Op 12 april werden de zes gearresteerde anarchisten, bekende “sociale strijders met een lange en eervolle geschiedenis in de beweging” voorgeleid voor de rechtbank onder geleide van politie met machinegeweren. De rechtbank Evelpidon werd onmiddellijk bestormd door demonstranten waarbij de politie met traangas antwoordde en twee demonstranten oppakte. De politie ging door met huizen doorzoeken en mishandelde ouders, vrouwen en kinderen van de arrestanten. De demonstrerende menigte sloeg een groep nazi’s in elkaar, die op straat racistische pamfletten stonden uit te delen.

Het polytechnikon is nog steeds bezet en de anarchisten gebruiken het als hoofdkwartier van hun protest. In een bulletin verklaren zij:

“Vanaf vandaag zal elke dag beginnen met een woedende aanval van tegeninformatie, in het bezette Polytechnikon, maar ook op elke hoek in Athene. Wij weigeren ons hoofd te buigen en de op terreur beluste massamedia te slikken. Het “binnenlandse terrorisme” is bedrog, het maakt de gemiddelde TV-kijker blind en sleept hem mee in een zinloze heksenjacht.

Er zijn in de stad veel verzonnen heksen en tovenaars, die met bedekte hoofden in de stad rondlopen. De wetteloosheid van de bourgeoisie zal niet winnen. Onze tegeniformatie zal nu ter ore komen van elke misleide burger.

Geen gijzelaars meer in de handen van de staat. Geen bedrog meer – zij zijn strijders, zij zijn geen terroristen.”

meer info op: http://libcom.org/news/anti-anarchist-witch-hunt-athens-11042010

en op: http://www.occupiedlondon.org/blog/

4 Reacties


Het laatste nieuws is dat er zestig mensen zijn opgepakt, inmiddels zijn er wel wat vrijgelten (meld ik vanuit het Wilde Westen van Noord-Amerika, de wereld is klein).

zei: Prul op 13/04/2010 om: 05:52u

Meer details: de politie omcirkelde het gekraakte park in Navarinou en pakte iedereen op die ze daar tegen kwamen. Tweehonderd meter verderop zou er met een mollie zijn, zeiden ze. Onmioddelijk na het gebeuren trokken 400 demonstranten vanaf de wijk Exarcheia naar het hoofdkwartier, waarna de arrestanten werden vrijgelaten.

zei: Jan Bervoets op 13/04/2010 om: 11:07u

Update: op 13 april om twaalf uur hebben tweehonderd anarchisten het hoofdkantoor van de Griekse journalistenvereniging bezet om te protesteren tegen de berichtgeving. Zij kwamen met het bewijsmateriaal dat de politie werktuigen voor terroristische activiteiten beschouwden: lege koffers, carnavalskleding, bamboehekken en handgeschreven notities over guerillaverhalen, zoals die al door de pers werden verspreid. Met name werden foto's verspreid van anarchisten bij het lijk van een neergeschoten Afghaan, die feitelijk door fascisten was vermoord (notabene door de politie toegegeven voordat ze aan de razzia's begon, j.b.). Het jachtgeweeer uit 1914 met de verroeste kogels zouden daarvoor als bewijs dienen.
Nadat zij de evidente leugens van de pers aan de kaak hadden gesteld, begonnen zij met een demonstratieve mars naar Exarcheia.

zei: jan bervoets op 13/04/2010 om: 21:33u

In Griekenland wordt de gebruikelijke methode van de elite, regering, parlement en media toegepast. Sociaalverzet vanuit de bevolking wordt door politie en fascistische organisaties in elkaar geslagen en vele onschuldigen komen in de gevangenis.
Als een samenleving in problemen verkeert en dat is nu in Griekenland en EU, wordt het middel van repressie, leugens, verspreid door de media, en zondebok aanwijzen de gebruikelijke methode.
Het sociaalverzet, zal de media, de politie in handen moet krijgen om voor hun verzet resultaten te boeken
In Kirgizië nam het sociaalverzet het parlement in, ontwapende ze de politie en controleerde later de media.
Er is geen onafhankelijke media in EU, wel media ten voordele van de elite.
Kritische media komt nauwelijk/niet in beeld, waardoor burgers niet de juiste informatie krijgen en dus makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn.
Ook bij anarchisten, revolutionairen en socialisten is er geloof in westerse waarden en normen, waardoor ze niet al te kritisch en ook niet werkelijk revolutionair kunnen worden.
De westerse waarden en normen, werden en worden gedicteerd door de machtselite en soms aangevuld met linkse denkers en uitspreken.
Maar er is geen enkel revolutionair beleid, dat de elite heeft kunnen vervangen. Daarom is het belangrijk te kijken wat in Griekenland gebeurd.
Wordt het een volksdemocratie of blijft het een schijn-(parlementiare)democratie, waar uit blijkt dat het sociaalverzet niet doorzet?

zei: Harry op 16/04/2010 om: 01:31u


Powered by Greymatter