Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

04/12/2010: "Vijdag 16 april Picketlines Adecco/Randstad."

62488 (278k image)
Aanstaande vrijdag is er weer een landelijke picketline/flyer actie bij Adecco en Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra. In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 12:00. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)


In de 6 detentiecentra in Nederland worden jaarlijks ongeveer 20.000 mensen tegen hun zin vastgehouden, voor perioden varierend van 2 tot 18 maanden. Al een aantal jaren wordt er actiegevoerd tegen de uitzendbureau's Adecco en Randstad. Zij pikken een graantje mee van het rascistische en misdadige migratiebeleid door veelal ongetrainde, onvoorbereide en tijdelijke bewakers te ronselen voor Group4Securicor die de detentiecentra "beveiligen".

Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte:
http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm

De picketlines worden door heel Nederland op dezelfde dag georganiseerd, en op steeds meer plaasten wordt er gedemonstreerd voor de deuren van Adecco en Randstad uitzendbureau's.

Vanaf 14:15 uur zal onder andere in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Emmen en Zwolle (16:00 uur) geflyerd worden.

1 Reactie


hier een updat van welke steden mee doen en locaties en tijden:
Overzicht van plaatsen en tijden waar geflyerd wordt. Doe mee!

- Leiden: 11 uur bij de uitzendbedrijven Randstad en Adecco. Verzamelen 10:00 uur kantoor van Doorbraak Leiden, Musschenbroekstraat 19.
- Amsterdam: 12 uur bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 (thv Willem de Zijgerlaan, vanuit het centrum De Clerqstraat over de brug aan de rechterkant).
- Emmen: 14 uur voorverzamelen bij de bewaakte fietsen stalling.
- Utrecht: 14.15 uur op de Biltstraat bij Adecco.
- Zaandam: 15 uur verzamelen op het Verzetsplein in Zaandam.
- Zwolle: 16 uur verzamelen bij bioscoop De Kroon (Gasthuisplein 8) om daarna gezamelijk naar Adecco en Randstad te gaan.

zei: aga op 15/04/2010 om: 15:08u


Powered by Greymatter