Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/13/2010: "Schoonmakers strijden voor rechten, CSU jaagt op illegalen"

geenmensillegaal (80k image)
Protesteer! maandag 15 maart
8 uur s'ochtends (stipt!)
bij het kantoor van CSU Amsterdam: Hettenheuvelweg 4-6 in Amsterdam Zuid-Oost (Bijlmer).
Dus vroeg op en spring op je fiets en wees soldair!

Klik op meer

Sinds enkele weken zijn schoonmakers in Nederland in staking. Ze eisen beter loon, betere arbeidsomstandigheden en respect.

De grote schoonmaakbedrijven weigeren tot dusver op de eisen in te gaan.

Een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland, CSU, heeft nu de werknemers die schoonmaken op het Centraal Station in Amsterdam bevolen om zich te komen melden op het kantoor (Hettenheuvelweg 4-6 in Amsterdam Zuid-Oost). Ze moeten met identiteitspapieren en bankafschriften bewijzen dat ze niet illegaal zijn. Het bedrijf pest hiermee haar werknemers en probeert verschillende groepen mensen tegen elkaar op te zetten.

In plaats van haar arbeiders te pesten en op illegalen te jagen, zou CSU de gerechtvaardigde eisen van de schoonmakers moeten inwilligen.

Daarom roepen wij iedereen op om a.s. maandag 15 maart samen met ons om 8 uur s'ochtends (stipt!) te protesteren bij het kantoor van CSU Amsterdam.
Het adres is Hettenheuvelweg 4-6 in Amsterdam Zuid-Oost (Bijlmer).
Dus vroeg op en spring op je fiets en wees soldair!

Anarchistische Groep Amsterdam
Klasse!
Vrije Bond

Meer info over de schoonmakers is oa. te vinden op:
http://vakbondsvernieuwing.blogspot.com/
http://www.globalinfo.nl/Gespot/schoonmaakbedrijf-csu-gaat-illegalen-jagen.html

7 Reacties


Ik geef jullie gelijk met de oproep, die schoonmaakbedrijven zijn altijd al degenen geweest die slecht waren voor het personeel. Ze zijn één van de grote oorzaken geweest van de start van wat later massa-immigratie genoemd werd, en wat links altijd verweten wordt.
Maar is maandagochtend niet een beetje kansloos voor zo'n oproep? Het gros der mensen werkt dan gewoon volgens mij.

zei: Hans Langbroek op 14/03/2010 om: 20:04u

kansloos? er waren dik 25 mensen. het is pas kansloos als men alleen maar achter een duffe computer blijft zitten. kom op wees solidair, breng vuilnis naar het station, koop koffie voor een schoonmaker en maak een praatje en zeg dat je de staking steunt.

zei: anarcho-sindy op 15/03/2010 om: 19:17u

Geachte a-s, als ik een snipperochtend zou nemen om vuilnis naar een station te brengen en een kop koffie te kopen voor een schoonmaker die er niet is omdat hij staakt, is dat dan niet een beetje overdreven....?

zei: Hans Langbroek op 15/03/2010 om: 20:08u

Een verslagje staat hyier: http://www.indymedia.nl/nl/2010/03/66003.shtml
Dat viel dus enorm mee. De reden dat we het om 08.00 smorgens planden, was juist omdat veel mensen moeten werken. De helft moest dan ook na een uurtje naar z'n/d'r werk toe. Anderen 'werken' ook maar zijn zzp'er en kunnen hun zelfuitbuiting flexibel indelen en plakken er dan een paar uur extra aan. Het werkt!

zei: keest op 16/03/2010 om: 11:02u

Zelfuitbuiting, en dat flexibel indelen..... Hahahaha! smile Wat een vondst! Dié ga ik dus onthouden, dat vind ik dus humor!

zei: Hans Langbroek op 16/03/2010 om: 20:01u

Anarcho-Sindy
je hebt gelijk. Solidariteit is pas zichtbaar als men daar ook werkelijk aanwezig is

Dus wie kan en wil , breng een bezoekje uit solidariteit.

En wat ik nog steeds bizar vind, is dat rechts mensen uit armere landen hebben gehaald om voor een lager loon het werk te doen in hun bedrijven en organisatie.Ook gingen ze daar mensen ronselen voor werk in hun bedrijven met steun van VVD. En nu krijgt links de schuld van wat ze niet gedaan hebben.
Links wordt verantwoordelijk gesteld. Zo ontspringt rechts zijn verantwoordelijkheid en nemen ook geen verantwoordelijkheid voor het opkomende fascisme.
Zo heeft het kapitalisme wel vaker gefunctioneerd.
De rijke elite gebruikt racisme als instrument om hun eigen verantwoordelijkheid te ontlopen en schuld te bekennen voor het fascisme

zei: Harry op 20/03/2010 om: 18:28u

Het beroerde is dat er opkomend fascisme van linkse én rechtse signatuur aan het ontstaan is. Daarnaast religieuze standpunten in de politieke sfeer die gaan verharden en in gevallen richting fascistoïde gaan, en de anarchist delft uiteindelijk weer het onderspit in de strijd der "almacht" zoekende dictatorialen.
Langzaam, heel langzaam, begin ik toch steeds meer te twijfelen aan het standpunt van geweldloos verzet dat z'n werk langzaam maar gestadig zou moeten doen.
Al is geweld uiteindelijk duidelijk géén antwoord op wat dan ook, behalve dat het nog meer geweld genereert.
Het is om hopeloos te worden soms, als je ziet wat er om je heen gebeurt. De mentale en morele chaos is compleet, menselijke waarden lijken te degenereren waar je bij staat.

zei: Hans Langbroek op 21/03/2010 om: 10:30u


Powered by Greymatter