Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2010: "Kopvodden op!"

Verkiezingen zijn al vele jaren de gelegenheid voor bepaalde anarchisten om even wakker te worden uit de winterslaap die aanbrak met het einde van de Spaanse Revolutie en om even te roepen: "Stem niet!"

Uw correspondent heeft dit altijd onzinnig gevonden. En nog - maar wel minder, want het heeft niet zoveel meer met winterslaap te maken. Ik heb er eigenlijk geen behoefte aan om mijn paspoort te moeten overleggen om te "mogen" stemmen - bovendien is in de stad waar ik woon de oppositie tegen het zittende regime zo verdeeld dat deze nauwelijks een kans heeft - het lijkt er wel om gedaan.

wetpvv (27k image)
(Van nrc.nl)
Als je op meer klikt kom je een andere oproep tegen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland.

Zet iets op je hoofd als je gaat stemmen. Een theemuts, zwemband, koffiepot of ijsmuts op je hoofd als protest tegen de haatcampagne van de PVV tegen de moslimgemeenschap.

Niet alleen de haatcampagne is een walgelijke vertoning, de woordkeuze van de "stank van de ontbinding van de PvdA", het inzetten van stadscommando's, het schieten in knieschijven, afschaffen van subsidies voor cultuur, integratie en het verbod op het dragen van hoofddoekjes op plekken waar men subsidie ontvangt.

Ik ben het gezeur van velen zat die praten over de burgers die mee willen doen, die het goed doen etc etc.Wat is goeddoen, je geld in aandelen omzetten, van 's morgens 7 tot avonds 7 in de kassen werken, op kantoor, achter een kassa, op een bank, in de bouw en ga maar zo door? Door de Europese Unie (Verdrag van Lissabon) wordt er gewerkt aan een kleine overheid, minder overheidsuitgaven, marktwerking, privatisering, flinke bezuinigingen op sociale voorzieningen en de publieke sector, meer oorlog en meer leugens.

Aan de ene kant wil men niet inzetten op echt duurzame energie,consuminderen en locale productie. Nee het moet allemaal van ver komen, zo goedkoop mogelijk door arbeiders overal uit te buiten, geen groene energie maar oorlogen om olie/gasvelden en handelsroutes.

Banken die door Russisch roulette de wereldeconomie in grote problemen hebben gebracht, problemen die de burgers moeten gaan oplossen. De bonussen van topmannen en vrouwen in de bankwereld en bedrijfsleven gaan weer flink omhoog terwijl de burgers 35 miljard moeten gaan bezuinigen. Niemand tijdens de verkiezingspropaganda heeft het over de bezuinigingen of plannen die via het Verdrag van Lissabon op stapel staan. Een bezuiniging die de concurrentiepositie van Europa op de wereldmarkt zal verbeteren. Dus nog meer uitbuiting van arbeiders wereldwijd met zich mee zal brengen. Door deze concurrentiestrijd en de strijd om toegang tot afzetmarkten zullen er meer conflicten ontstaan, lokale bedrijfjes verdwijnen en de multinationals de markten gaan beheersen. Deze multinationals maken zich niet druk om arbeidsvoorwaarden, milieu of levensstandaard. Zij gaan voor het grove geld en hun in het vooruitzicht gestelde bonus.

Wat heeft dit met de gemeenteraadsverkiezing te maken? Alles, als de overheid gaat of moet bezuinigen dan zullen de locale overheden minder geld te besteden krijgen en gaan bezuinigen op gezondheidszorg,onderwijs en de door vele partijen genoemde veiligheid.

Veel overheidstaken zullen worden uitbesteed aan particuliere bedrijven die niet echt goed te controleren zijn op doeltreffendheid, arbeidsvoorwaarden en personeelsinzet. Gek genoeg zie je in vele steden enorme prestigeprojecten ontstaan, prestigeprojecten die door projectontwikkelaars worden bedacht, maar voor wie? Prijzen stijgen per maand, zie Amsterdam en de burger mag betalen .
Geen investeringen voor sportactiviteiten voor jongeren, dagbesteding voor ouderen, locale projecten en activiteiten maar gaan voor het grote geld. Laat zien dat je het er niet mee eens bent, dat je wilt dat welzijn gaat voor het grote geld.

Waarom zou men mee doen, om deze plannen te steunen? Ga je stemmen doe het dan op een ludieke manier om de gekte van de PVV en andere partijen die de link tussen de EU niet leggen, juist met iets vrolijks te beantwoorden.

Maak een gekke dag van een gekke stemmingsdag, blijf zitten voor het stembureau met je hoofddeksel of wat dan ook.


(Van vaste Vrije-medewerkster José van Leeuwen).

2 Reacties


Alles doe ik met een pet op: werken, reizen, vrije tijd besteden, recreŽren, politieke vergaderingen bijwonen.
Maar heel eerlijk gezegd ben ik als anarchist zijnde, anarchist van "mijn eigen stroming", van mening dat de PvdA, regelmatig deel uitmakend van de overheid, zeer veel eigenschappen bezit die deze partij bij tijd en wijle behoorlijk fascistoÔde maken.
Ik begrijp dan soms ook niet dat alles ingezet wordt op de PVV, die op sommige punten toch ook raak zit.
Fascisme is fascisme, of dat nu onder de noemer links, rechts of sociaal-democratisch valt. Dat laatste is naar sociaal-fascistisch gegroeid in dit land, de laatste 30 jaar.

Anarchisten kennen geen beperkingen in beschouwen van de wereld doordat ze inperkende gedachtengoeden afwijzen.
Openheid, vrijheid, afwijzen van onderdrukking (ook door welke religie dan ook) zijn ook kenmerken van anarchisme. Of dat nu "links" of "rechts" georiŽnteerd is.

zei: Hans Langbroek op 02/03/2010 om: 21:26u

Het moeilijke met kritiek op de Wildersclub is dat het al gauw op een legitimatie van "de anderen" lijkt.
Daarom zie ik ook niets in speciale kritiek op de SGP, die toegegeven ook ongevaarlijk lijkt omdat er geen groei in zit.

Paradoxaal dus, juist hierom zie ik meer in oproepen om niet te stemmen dan vroeger. Maar als je gaat: doe een kopvod op, vind ik wel een leuk idee (en dank aan Collega voor de opmaak).
;-)

zei: Prul op 03/03/2010 om: 09:17u


Powered by Greymatter