Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/21/2010: "Acties tegen werving personeel in vreemdelingenbajessen"

Op vrijdag 19 februari hebben anarchistische groepen in een viertal plaatsen geageerd tegen de werving van personeel voor de vreemdelingengevangenissen waar de zogeheten 'mensen zonder papieren' worden opgesloten. Migranten die geillegaliseerd worden dus omdat ze niet over de juiste (verblijfs)papieren beschikken en daarom als criminelen en uitschot worden behandeld.
ActieTegenWervingPersoneelDetentiecentra65446 (20k image)
De actie in Amsterdam

De acties richtten zich andermaal tegen de uitzendbureau's Randstad en Adecco die met deze overheidspolitiek collaboreren.
Klik op meer.

De uitzendbureau's werken in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep4 Securicor, dat private bewaking in alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen verzorgt. Telkenmale blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen.

De manifestanten vinden dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering vanhet detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid. Willem: “we vinden dat iedereen het recht heeft op vrijheid van beweging en op verblijf in het land waar zij of hij wil wonen”. De activisten geloven in open grenzen en een solidaire wereld waarin er genoeg is voor iedereen.

In de afgelopen week kreeg deze inmiddels al twee jaar durende actie wederom bijval. Dit keer was het de FNV die publiek heeft verklaard dat detentietoezichthouders onvoldoende opgeleid en betaald worden om te werken in onder andere de vreemdelingenbajessen in kwestie.

De Anarchistische Groep Amsterdam flyerde tussen drie en vier uur voor de Randstadvestiging bij station Amsterdam Bijlmer. Met een groep van 12 mensen deelden ze 500 flyers uit en hadden vele gesprekken. De reacties waren overwegend positief.
ActieTegenWervingPersoneelDetentiecentra65443 (15k image)
De actie in Amsterdam

In Emmen waren 15 mensen op de been> De actie verliep rustig maar toch werden er nog 200 flyers uitgedeeld. De reacties waren positief.
ActieTegenWervingPersoneelDetentiecentraEmmen19_02_2010 (15k image)
De actie in Emmen

In Utrecht trok de Anarchistische Anti Deportatie Groep Utrecht (AAGU) op met de Anti Fascistische Actie (AFA)na een zeer succesvol verlopen Antifacafe op donderdagavond, en wel in het centrum van de stad. Er werden picket-line actie's gehouden bij de twee beruchte uitzendbureau`s (Randstad en Adecco).
ActieTegenWervingPersoneelDetentiecentra65462 (24k image)
De actie in Utrecht

De eis van AAGU blijft onmiddelijke sluiting van alle bajessen en open de grenzen, zodat mensen vrij kunnen bewegen! In het centrum van Utrecht was het goed druk en werden alle flyers uitgedeeld.

Tenslotte werd ook in Den Bosch tegen beide uitzendbureau's geageerd.


Powered by Greymatter