Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/31/2010: "Demonstratie tegen verbod FAU Berlijn"

Zo'n 3000 mensen trotseerden gisteren in Frankfurt kou en sneeuw om in actie te komen tegen het verbod van de anarchosyndicalistische FAU in Berlijn om als vakverbond te mogen optreden.
FAUDemo30012010 (24k image)
Het motto van de demonstratie was "Die Uni gehört allen! - Solidarisch für freie Bildung und ein selbstbestimmtes Leben" ('De vakbeweging is van ons allemaal - Solidair met vrije ontwikkeling en een zelfbepaald leven').
Klik op meer.

Diverse organisaties in Frankfurt, van oudsher een actieve stad, hadden tot de landelijke demonstratie opgeroepen. De tocht startte om 15.00 uur en duurde enige uren. De politie was massief en massaal aanwezig en provoceerde met de inzet van pepperspray en overvallen om deelnemers uit de demonstratie te plukken. Voorafgaand aan de demonstratie vond in de pers een hetze plaats tegen de actie.

Zie voor foto's hier.

Ondertussen heeft de rechtbank in Berlijn op 12 januari in een nieuw vonnis bepaald dat de FAU een boete van 250.000 euro riskeert en de secretarissen van de organisatie een half jaar gevangenisstraf riskeren wegens ongehoorzaamheid. Eerder besloot het gerecht al dat de FAU Berlijn zich geen vakbond mag noemen. Het moge duidelijk zijn dat dit een ernstige aantasting is van het recht op vereniging

Vandaar dat 29 januari door de met de FAU solidaire bonden uitgeroepen was tot internationale actiedag. Op 29 en 30 januari is de FAU op veel meer plaatsen in Duitsland de straat op gaan. Internationale protesten stonden gepland in Athene, Belfast, Bilbao, Bratislava, Brussel, Gijon, Leeds, Lille, Londen, Madrid, Marseille, Montpellier, Minneapolis (USA), Philadelphia (USA), Pittsburgh (USA), Thessaloniki (Griekenland), Tokio, Valencia, Wellington (Nieuws Zeeland), Wenen, Zaragoza (Spanje)

Met dank aan Jan Bervoets

7 Reacties


Europa is bezig met een rappe ontdemocratisering en een rappe inperking van allerlei vrijheden waarvan wij als burgers dachten dat ze behoorden tot het gedachtengoed van een vrije wereld.
Nu blijkt dat dit worsten waren om ons ervan te weerhouden over te lopen naar de toentertijdse vijanden Sowjet-Unie, Oost-Europa en China.
De noodzaak om ons de illusie voor te houden dat vrijheden tot ons Europese basispakket behoren is weg, de rest van de wereld onderdrukt en exploiteert bevolkingen, dus niets houdt de Europese overheden tegen om ook vrijheden te ontnemen. Nu komt de ouderwetse sturing weer dmv repressie, politieoptreden, invoeren van een repressieve godsdienst (nu is de islam daar prima voor te gebruiken), en inperken van je rechten om te zeggen wat je denkt.

zei: Hans Langbroek op 31/01/2010 om: 17:22u

Dat EU steed meer vrijheden afneemt van de burgers is helder. En het vreemde is dat ze argumenten gebruiken zoals de vrijheid van meningsuiting te waarborgen en de veilighied van de burgers.
Om de repressie en het proces van vrijheidsberoving van burgers door te kunnen zetten, gebruiken ze Islam als argument en wakkeren de angst voor Islam aan om zo een onvrije samenleving te scheppen met instemming van burgers.
Al die repressie en maatregelen zijn nodig om de Islam te stoppen, is hun argument endaarmee verbonden politiek beleid
Niet alleen anarchisten,maaar ook communisten, socialisten, migranten en de gewone burgers worden hard aangepakt, juridisch, financieel en met behulp van zwaar politie optreden.
Voor de gevestigde politici en velen van de elite is dat nog niet genoeg en roepen om militairen in de wijken en extreem geweldadige aanpak
Vinger wijzen naar andere landen, terwijl hier ook de mensenrechten massal woren geschonden
Typisch EU,maar gevaarlijk

zei: Harry op 31/01/2010 om: 18:28u

En om de toenemende repressie te verminderen is steun, supporting van FAU nodig!
*Lang leve de vrije arbeidersstrijd!!!!* oke oke oke

zei: Harry op 31/01/2010 om: 18:32u

Ik vrees dat ik een vervelend maar noodzakelijk commentaar heb."Die Uni" betekent De Universiteit en daar ging de demonstratie in FfM in de eerste plaats over: tegen de marktconforme verbouwing van het hoger onderwijs, die in Nederland zonder slag of stoot is doorgevoerd door Rutte toen hij op onderwijs zat. Ach, Nederland.

De afdelingen van de FAU doen mee aan de voortdurende studenten- en docentenacties in Duitsland en het verbod van de FAU Berlijn was maar een van de punten die aan de orde waren. In laatste instantie hangt natuurlijk alles samen.

zei: Prul op 31/01/2010 om: 19:28u

FAU laat zich natuurlijk niet tegen houden door een verbod ? Ik bedoel als je als anarcho-sundicalistische bond wilt handelen binnen de bestaande orde dan ben je toch per definitie altijd ( semi ) illegaal ? Of gaat het hier weer om een principe ? Voor niet ingewijden is het moeilijk te volgen op basis van de info van Jan. Er zijn ook wat FAU
afdelingen aanwezig op Youtube helaas niet recentelijk actief.
P.s. neem een abo op mijn Youtube stek.

zei: academyartpromotion op 03/02/2010 om: 22:02u

P.s. : ik zou het bijna vergeten maar in de commentaren en zo duikt het begrip " arbeiders "
op. Daar bij stel ik me de bevoorrechte achter ban voor van enkele FNV
bonden. Oudere blauwe boorden met mooie salarissen. Als langdurig Bijstander met uitzicht op levenslang moeten bedelen is die taal als in artikel en commentaren me vreemd ook inhoudelijk. Het lijkt uit een geschiedenis boek te komen muf vergeeld achterhaald. Miljoenen in NW Europa zullen nooit
( meer ) werken. Vergeet dat niet. Ze zijn voor goed buiten gesloten. Ook
door Anarchistische initiatieven met betrekking tot arbeid.
Dit is in feite een oproep aan actieve Nederlandse Anarchisten
om eens duielijk te zijn
over en voor al die miljoenen. Een update van
het Anarchisme anarcho-syndicalisme ?

zei: academyartpromotion op 03/02/2010 om: 22:09u

academyartpromotion, wat voor woord zou jij dan bedenken?
Soms wordt gesproeken over ex-arbeiders/voormalige arbeiders of toekomstige arbeiders
Een woord, tekst, die al die bedrijfs-bezitlozen onder een noemer kunnen pakken is wel handig om een gemeenschappelijk resultaat te halen

zei: Harry op 11/02/2010 om: 03:36u


Powered by Greymatter