Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/19/2010: "maandag 25 januari: lawaaidemonstratie Kamp Zeist"

Lawaaidemonstratie bij vreemdelingendetentiecentrum Kamp Zeist op maandag 25 januari 2010 vanaf 17.00 uur!

Op 25 januari 2010 zal in Frankrijk een proces plaats vinden tegen een groep mensen die wordt verdacht van brandstichting in het migrantendetentiecentrum in het Franse Vincennes.

vincennes (84k image)
Het brandende detentiecentrum

Om onze solidariteit uit te spreken met de gedagvaarde migranten in Vincennes heeft de AAGU er voor gekozen om maandag 25 Januari 2010 een lawaaidemonstratie te houden bij het vreemdelingen detentiecentrum in Soesterberg, Kamp Zeist.

klik op meer

Ten tijde van de brand was de situatie in het grootste detentiecentrum van Frankrijk al enige maanden erg gespannen. Zowel in het centrum als daarbuiten waren de protesten en het verzet en de acties talrijk. Op 21 juni 2008 is in het centrum Salem Souli overleden nadat hij tevergeefs om medische hulp had gevraagd. De dag erna hebben de migranten in Vincennes een solidariteitsbijeenkomst gehouden die door de oproerpolitie met geweld uit elkaar werd geslagen. Vervolgens lukte het om de bajes in de fik te steken.

Zoals gezegd zal in de week van 25 januari het proces plaats vinden. De solidariteitsgroep vanuit Vincennes heeft opgeroepen tot internationale actie in de week van 14 tot 24 januari.

Om onze solidariteit uit te spreken met de gedagvaarde migranten in Vincennes heeft de AAGU er voor gekozen om maandag 25 Januari 2010 een lawaaidemonstratie te houden bij het vreemdelingen detentiecentrum in Soesterberg, Kamp Zeist. Deze lawaaidemonstratie is uiteraard niet alleen gericht op de migranten in Kamp Zeist of de migranten in Vincennes. De demonstratie is een algemeen protest tegen het Europese migratiebeleid. Tijdens de lawaaidemonstratie zal er ook gelegenheid
zijn om recente informatie te ontvangen van de Calais Migranten Steungroep, die dat weekend naar Calais zijn geweest.

Kamp Zeist (Richelleweg 13te Soesterberg) is het best bereikbaar via CS Amersfoort en daar bus 52 om 16.40 uur richting Utrecht en uitstappen op de Kampweg.

Neem zaklampen, fluitjes, trommels etc mee!

AAGU


Powered by Greymatter