Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/17/2010: "Zomaar een demonstratie in een politiestaat"

In Phoenix, Arizona, VS, werd gedemonstreerd tegen een beruchte sheriff, die de chain gang opnieuw heeft ingesteld en een tentenkamp bij wijze van openluchtgevangenis heeft ingericht - en die blijkbaar maar niet weg te krijgen is.

TentCity4 (106k image)
Een kijkje in de openluchtgevangenis ("Tent City")
Klik op meer

Op zaterdag 16 januari zijn meer dan tienduizend demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen Maricopa County Sheriff Joe Arpaio en zijn repressie tegen zogenaamde illegale immigranten. In de nieuwste van een reeks protestuitingen liepen demonstranten naar de “tentenstad” van het county, waar arrestanten, de meesten gearresteerd in verband met immigratie, gevangen worden gehouden in de open lucht.

Op het einde van de demonstratie werden de deelnemenden door de politie aangevallen, waarbij in het wilde weg pepergas werd gesproeid in een omgeving waarin kinderen en gezinnen zich ophielden. Eerste hulp moest worden ingeroepen voor ten minste drie personen, onder wie twee kinderen. Vijf personen werden gearresteerd wegens ernstig geweld tegen de politie. De gelijkgeschakelde pers gaf het politiebulletin door dat demonstranten een politiepaard hadden aangevallen met metalen stokken, waarmee talrijke ooggetuigeverslagen werden genegeerd, waaronder dit:

"Zonder op een of andere wijze uitgelokt te zijn joeg een vrouwelijke agent (die later haar naam op haar uniform afdekte) rechtstreeks op de menigte in. Hierbij botste zij op verscheidene mensen en zij liep een kind bijna onder de voet. Na gezinnen en demonstranten aangevallen te hebben strooide zij haar pepergas in het rond en liet het los op de menigte die op de vlucht sloeg. Kinderen werden omvergeblazen door het gas. Hierna stormden politieagenten te voet op de menigte in, een gewelddadige aanval op een vreedzame demonstratie. Zij zetten hun chemische wapens aan alle kanten in en pakten ter rechtvaardiging van hun agressie wat mensen op. Tientallen waren zo besproeid met de chemicaliën dat zij hun kleren moesten uitdoen om brandwonden te voorkomen.” (Indymedia Arizona)

WeAreHumanmarch-indigenous (57k image)
De condor, symbool van inheems Amerika

De gevangen kameraden:
Sarah Grace Daniels, (23)
Jeremiah Henry (18)
Garyn Klasek (30)
Claire E Brock (23)
Issa A Emadi (26)
h/t: Free Marcia Powell.
Zie ook de site van Native American anarchisten van Arizona.

3 Reacties


Ha die Prul, goed stuk, alleen de links werken niet! Ik denk dat ik wel kan zien wat het probleem is, maar kan er natuurlijk weinig aan doen.
In elk geval kan ik wel de goeie link achterhalen voor de eerstgenoemde link:

http://freemarciapowell.blogspot.com/2010/01/we-are-human-too-arpaio-protesters.html

Wat de andere betreft, Cornelis, moet je dus even oplossen nog.
Overigens mooie links alvast die van Free Marcia Powell, linkt ook naar hoop goeie andere sites e.d.

zei: Joke K. op 18/01/2010 om: 12:03u

Nog meer gegevens:
http://www.ainfos.ca/ainfos16946.html
Een opmerkelijke oproep aangetroffen van Indiaanse anarchisten, die Arpaio ook beschuldigen van landroof en ontvoering:
http://www.ainfos.ca/ainfos16946.html

zei: Jan Bervoets op 18/01/2010 om: 13:56u

Gefikst, en bedankt voor de attente reactie.

Het gaat hier om een rare eigenschap van het opmaakprogramma, waardoor het soms een loterij is of links werken of niet. Onze kameraad Thom heeft er vaak last van (hij legt zo te zien maar geen links meer).

zei: Prul op 18/01/2010 om: 14:11u


Powered by Greymatter