Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/11/2010: "Organisatie Pinksterlanddagen 2010 van start gegaan"

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. In Utrecht en Zwolle hebben inmiddels de eerste bijeenkomsten plaats gevonden van de landelijke voorbereidingsgroep.
Pinksterlanddagen2009EntreeTerrein (36k image)
Beeld van de PL 2009

De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
Klik op meer.

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. De dagen worden jaarlijks door zo’n 500 mensen bezocht en kenmerken zich door een uitstekende sfeer. Twee jaar gelden werd het 75-jarig bestaan van de dagen en het kampeerterrein gevierd.

Komend jaar is het dus de 77-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft. Inmiddels is er een raamwerk in elkaar gedraaid, zijn de eerste contacten gelegd en komen de eerste aanmeldingen voor het verzorgen van programmaonderdelen binnen.

Het is dit jaar de uitdaging of we er in slagen een geschikt program te vinden voor het Openluchttheater dat in oude luister is hersteld. Voor 1933 vonden de Pinksterlanddagen op deze plek. (Wie een voorstelling in de aanbieding heeft die zich leent voor opvoering in dit theater dat voorzien is van stroom, wordt verzocht zich even via de mail te melden.)
OpenluchttheaterAppelscha (22k image)
Bord bij het Openluchttheater waarin melding van de anarchisten wordt gemaakt

Vanaf de PL zullen opnieuw radio-uitzendingen verzorgd worden terwijl het tevens de bedoeling is dat de internetwerkplaats weer aanwezig is waardoor er ook meteen schriftelijk verslag kan worden gedaan van hetgeen er op de dagen gebeurt.

Verschillende groepen en individuen zal gevraagd worden inhoudelijk een bijdrage te leveren. Er is een voorlopige indeling gemaakt voor het culturele programma. Op vrijdagavond zal er een filmprogramma vertoond worden. Dit jaar zal er wederom op ingezet worden een theaterstuk naar de PL te halen terwijl er vanzelf ook bands zullen optreden. Op zondagavond vindt traditioneel het open podium plaats.

Uiteraard komt er tevens een boekenmarkt waar tegen kostprijs stands gehuurd kunnen worden (groepen worden verzocht zich even via de mail aan te melden) en is Rampenplan van de partij om de warme avondmaaltijd te bereiden. Ook is de Amsterdamse groep die de laatste jaren het kinderprogramma verzorgd opnieuw bereid dit voor haar rekening te nemen.

Oproep
De voorbereidingsgroep roept groepen en personen die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2010 op om zich via onderstaand mailadres aan te melden. We vragen met name tips voor theatergezelschappen- en programma’s, inhoudelijke programma-onderdelen, bijzondere muziekgezelschappen en al datgene wat de moeite waard is om aan groter publiek kenbaar te maken. (Voor alle duidelijk: we kunnen echter geen garantie geven dat suggesties worden overgenomen!)

Benadrukt dient te worden dat iedereen een rol kan spelen op de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto ‘Doe Wat’. Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 16 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 12,50 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme hap zorgt Rampenplan dat dagelijks hulp nodig heeft voor het snijden en de afwas. Hiervoor dien je apart bonnen te kopen. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Alle producten zijn van biologische herkomst.

Zie voor uitgebreidere informatie op een gegeven moment de webstek www.pinksterlanddagen.nl .
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via dit emailadres.


Powered by Greymatter