Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 





 

 

01/11/2010: "Afrikaanse migranten belaagd in ItaliŽ"

In het Italiaanse Rosarno hebben enkele dagen rellen plaatsgevonden tussen de autochtone bevolking en de Afrikaanse migranten die er (illegaal) werkzaam zijn in de fruitteelt.
Rosarno04 (21k image)
Afrikaanse arbeiders in Rosarno in actie
De gewelddadigheden ontstonden afgelopen donderdag nadat twee inwoners van Rosarno beweerden te zijn aangevallen door migranten. Autochtonen namen wraak en losten schoten op migranten, waarbij twee gewonden vielen. Migranten trokken daarop het centrum van het stadje binnen waar ze het aan de stok kregen met bewoners.
Klik op meer.


Rondom Rosarno wonen zo'n vierduizend Afrikaanse en Arabische arbeiders. Volgens Italiaanse kranten speelde de onderwereld in CalabriŽ, de 'Ndrangheta, een rol in het geweld, maar onduidelijk is met welk doel. De pers beweert tevens dat illegale arbeiders in het zuiden van ItaliŽ voor werk afhankelijk van de 'Ndrangheta.

De Italiaanse anarchisten hebben bij monde van de Italiaanse Anarchistische Federatie (FAI) gereageerd op deze gebeurtenissen middels een verklaring.

Verklaring van de Italiaanse Anarchistische Federatie (FAI) naar aanleiding van de opstand van de Afrikaanse migranten in Rosarno.

ZIJ WILLEN BLOED!

Zij zijn met opgericht hoofd aangekomen en zij hadden daarvoor geen tussenpersonen nodig. Met de woede van mensen die respect eisen en die niet langer bereid zijn de bittere pil van het onrecht te slikken.

Met de opstand van de immigranten Rosarno is een eerlijk en moedig antwoord gekomen op slavernij, discriminatie, intimidatie en onverschilligheid.

In deze heftige uren hebben de immigranten frontaal de aanval geopend op het stelsel van maffiaheerschappij en dat de economie en het land CalabriŽ controleert. Met blote handen hebben de immigranten de `Ndrangheta getrotseerd en daarmee de eigenaren van het land waarin ze worden uitgebuit en vernederd.

De opstandige immigranten zijn landarbeiders, die kosteloos en zonder enig recht en bescherming hun werk moeten doen, omdat ze gebuikt gaan onder een illegaliteit als gevolg racistische wetten die in het belang van meesters tot stand zijn gekomen. De opstandige immigranten zijn de seizoenarbeiders, die duizenden mijlen na moeten aflopen naarmate het gewas moet worden geoogst in SiciliŽ, CampaniŽ, CalabriŽ tot ApuliŽ, en dan vijftien uur per dag moeten werken voor vijftien euro.

De opstandige immigranten zijn de mensen die worden mishandeld en geÔntimideerd door de maffiabazen wanneer ze gewoon proberen te vragen om leidingwater, een dak boven het hoofd of een menswaardiger loon.

De minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni gaat zomaar te keer tegen de "illegalen" zonder ook maar ook maar iets te zeggen van de recente moordaanslagen op immigranten of van de beestachtige omstandigheden die hen tot wanhoop hebben gebracht. Samen met Maroni, kraamt al het politiek gedierte zonder onderscheid zijn woordenstoom uit, variŽrend van hypocrisie en clichťs tot geroep om actie en wraak.

Het nieuws uit Rosarno stemt niet tot optimisme: gewapende lieden waren rond op het land op zoek naar immigranten en het klimaat is nog steeds gespannen. Dit is ItaliŽ, racistisch en meedogenloos, gekneed door de macht van de staat en de maffia. Dit is het gevolg van de sociale puinhoop waarin ons land is terecht gekomen.

Terwijl wij uiting geven aan onze solidariteit met de immigranten in de strijd voor hun rechten, spreken we onze diepste verachting uit voor al die maffiosi en alle racisten, die in Rosarno en de paleizen van de macht ďdie Strasse freiĒ willen houden..

Commissie anti-racisme Italiaanse Anarchistische Federatie - FAI
Comite van correspondentie van de Italiaanse Anarchistische Federatie - FAI

Bijdrage mede van jan bervoets

1 Reactie


De meeste immigranten bleken volgens de media legaal te zijn ook. Ruim 80%.
Deze zijn nu verspreid over het ItaliŽ op zoek naar nieuw werk. En het plukken van fruit is stil komen te liggen.Personeel is uit het gebied verdreven
Een klap voor de Italiaanse economie.
Racisten, maffia en politici werken wel vaker samen in EU om op die manier de werkelijke maatschappelijke problemem te omzeilen en ook om op die manier hun eigen belangen en verlangens te bevredigen ten koste van de zwakkere immigranten

zei: Harry op 14/01/2010 om: 02:21u


Powered by Greymatter