Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2010: "Palestina weekend in Den Bosch"

Vorig jaar voerde IsraŽl in Gazastrook een totale oorlog tegen het Palestijnse volk. De internationale gemeenschap hield haar mond en keek de andere kant op.
Betonnen_muur_om_het_oude_Palestina1 (46k image)
In Den Bosch wil men komend weekend de stilte doorbreken door allerlei activiteiten te organiseren rond de situatie in IsraŽl/Palestina.
Klik op meer.

Sindsdien gaat de bezetting, de apartheid, de bouw van de muur en de nederzettingen op Palestijns grondgebied onverminderd door. En nog steeds zwijgt de internationale gemeenschap instemmend. Om deze stilte te doorbreken, organiseren we een weekend met informatie en acties naar aanleiding van een jaar "wapenstilstand" in Gazastrook.

Hoewel de oorlog in Gazastrook 18 januari officieel ten einde liep, gaat Israel door met haar politiek van bezetting en apartheid. Tegen verschillende resoluties van de VN in, wordt de muur steeds verder gebouwd en worden er nog nieuwe nederzettingen gebouwd op Palestijns grondgebied en heerst er ten aanzien van de Palestijnen en de Arabische Israelieten een aparheidsregime.


De oorlog tegen de Palestijnen is nog steeds aan de gang, niet met tanks en bombardementen, maar met bulldozers, betonmolens en gevangenschap in de Palestijnse gebieden.

Dit kan alleen maar voortduren omdat Israel geen strobreed in de weg wordt gelged, desondanks mooie praatjes en resoluties van de VN. De internationale gemeenschap kijkt de andere kant op en maakt zich zodoende medeplichtig aan de wreedheden van de bezetting.

We gaan dit weekend de stilte doorbreken door allerlei activiteiten te organiseren rond de situatie in Israel/Palestina. Vrijdagavond zal inlichtingendienst gaan over de situatie sinds de oorlog van vorig jaar. er komt een ooggetuige verslag leggen van zijn ervaringen en we hebben activisten uit Israel te gast. Hopelijk in levende lijve, anders met behulp van een skype-verbinding.

Zaterdag gaan we de straat op. we zullen een picketline houden aan een supermarkt. enerzijds willen we broodnodige informatie over het conflict verspreiden, aangezien er in de verschillende media erg weinig tot geen aandacht besteed wordt aan dit conflict.

Anderzijds willen we de consumenten wijzen op hun verantwoordelijkheid en vragen we om producten uit Israel te boycotten door geen producten meer te kopen van merken zoals Jaffa, Carmel, Yivall en Sabra.

ten slotte zullen we exact een jaar na het stoppen van de oorlog in Gazastrook deelnemen aan de global free screening van de film "to shoot an elephant" van de Spaanse documentraire maker Alberto Arce en Palestijn Mohammad Rujailah.

Deze film is een van de weinige onafhankelijke verslagen uit Gazastrook gedurende de oorlog. De Israelische regering had namelijk de toegang verboden voor internationale journalisten en humanitaire organisaties.

Deze film moet echter meer zijn dan enkel een getuigenverslag. door het organiseren van een global free screening wordt het een middel om in te zetten tegen de Israelische propaganda en de stilzwijgende medeplichtigheid van de internationale gemeenschap. het is een poging om het stilzwijgen te doorbreken door met zoveel mogelijk mensen op dezelfde dag een politieke activiteit te organiseren rond deze film.

Knoflook
Havendijk 1-3
5211 VC Den Bosch
Website: http://knoflook.verenigingontspoord.org/


Powered by Greymatter