Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2010: "Franse vestiging Philips onder zelfbeheer"

Op dinsdag 5 januari hebben “s morgens om 9.00 uur bijna honderdvijftig arbeiders van Philips EGP in het Franse Dreux de controle van hun bedrijf overgenomen.
arton3287-190x135 (13k image)
Zij waren allen ontslagen, omdat Philips het bedrijf wilde sluiten.
Klik op meer.

De massale ontslaggolf was de reden voor de bezetting van het gebouw. In een algemene vergadering besloten zij de productie voort te zetten, maar nu onder het beheer van de arbeiders zelf.

De fabriek maakt televisietoestellen. De voorraad in de fabriek gaan ze nu zelf verkopen. Er werd een eind gemaakt aan de hiėrarchische organisatie in de fabriek.

Dat is het antwoord van de arbeiders op Philips, dat in het derde kwartaal van 2009 over hun ruggen een recordwinst heeft behaald van 176 miljoen euro en ze nu de straat wil zetten. Voortaan is hun arbeid het werk van de arbeiders zelf!

Bijdrage van Jan Bervoets
Bron: Alternative Libertaire

1 Reactie


Vervolg:
Op 15 januari heeft Philips aan de arbeiders de voorraad van zijn fabriek gevorderd. Negen mensen zouden op staande voet ontslagen worden. De arbeiders hebben besloten de productie voorlopig op te schorten om ervoor te zorgen dat de voorraad buiten handen van de bazen blijft.

zei: Jan Bervoets op 25/01/2010 om: 19:58u


Powered by Greymatter