Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/21/2009: "Belgrado 6 blijven vastzitten tot proces"

Op 7 december werden de zogenaamde Zes van Belgrado door de openbare aanklager formeel in staat van beschuldiging gesteld. Zij zouden brandbommen bij de Griekse ambassade hebben geworpen en worden op grond hiervan van 'internationaal terrorisme'' beschuldigd.
belgrade6b (11k image)
Zij kunnen op grond hiervan onbeperkt gevangen worden gehouden in het beruchte Servische gevangenissysteem totdat het proces begint, wat niet eerder dan in mei zal plaats vinden, zo is de verwachting. Gezien de procedures in de Balkan kan dit zelfs voortduren tot onbepaalde tijd.
Klik op meer.

Intussen worden in de pers verklaringen gepubliceerd dat de arrestanten zouden hebben “bekend”. Dat is al van meet af aan beweerd. Het is voldoende dat de arrestanten gezegd hebben dat zij anarchosyndicalisten zijn en voor “internationale solidariteit” zijn. Dan hoeven er geen andere bewijzen meer te worden aangevoerd.

Dit staaltje Balkan logica is gestoeld op de volgende vooronderstellingen:
1. Alleen de Servische staat kan beroep doen op “internationale solidariteit”, zoals Tito of Milosowitsj dat hebben gedaan en wie anders beweerd moet zijn mond houden;

2. Internationale solidariteit is strijdig met het Servische volksbeginsel, zoals uitgedrukt door de Servische staatsjustitie en de beginselen van de leiders van de Servische volksstaat. Dat dit herkenbaar is als een nationaalsocialistisch leidersbeginsel doet even niet ter zake.

De arrestanten hebben steeds hun betrokkenheid bij brandstichting ontkend, zij staan op geweldloos standpunt. De kring van sympathisanten meent dat het tijd wordt om de actie voor de zes van Servië uit te breiden naar iedereen die zich voor mensenrechten inspant en bondgenoten te zoeken voor de strijd om hun vrijheid.

Met dank aan Jan Bervoets


Powered by Greymatter