Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/26/2009: "Vrijheid voor Amadeu Casellas in Spanje"

In Madrid, Barcelona en Zaragossa zijn op zaterdag 25 juni in totaal honderden kameraden van de CNT de straat op gegaan om de vrijheid te eisen van Amadeu Casellas.
plantilla_amadeu_web_02 (10k image)
Deze was nota bene al tijdens de nadagen van Franco veroordeeld wegens bankovervallen met de bedoeling het geld voor de arbeidersstrijd te bestemmen.
Klik op meer.


Hij kreeg vijfentwintig jaar celstraf en zou zijn straf allang hebben uitgezeten ware het niet dat hij zich actief heeft geweerd in de bak. Omdat hij in de gevangenis is opgekomen voor de rechten van zijn medegevangenen, is hij nog steeds niet vrij.

Casellas is op 15 juni in hongerstaking gegaan om de aandacht op zijn situatie vestigen – hem wordt elk bezoek geweigerd, omdat hij nog steeds teveel praat over de toestanden in de Catalaanse gevangenis Quatre Camins, waar hij nu verblijft.

Daar zijn binnen twee jaar dertig gevangenen omgekomen. Zij werden tijdens de demonstratie in Barcelona uitgebeeld in de vorm van witte figuren, die eruit zagen als Magere Hein.

Tijdens de CRIFA-bijeenkomst van 21-22 november in Madrid is een oproep aan alle anarchistische federaties uitgegaan om op te roepen voor de vrijheid van Amadeu Casellas.

Het is bespottelijk dat een socialistische regering nog de aloude falangistische normen van Schützhaft hanteert.

1 Reactie


Catalunya, deel van een corrupt land dat om lid van de EU te kunnen worden de mensenrechten op orde diende te hebben. Net zoals de overheidsfinanciën.

Nu heb ik het al totaal niet op die EU, maar dat dit soort lieden, die zomaar mensen in de bak donderen, ineens een soort landgenoten van me gemaakt zijn onder leugenachtige voorwendsels, staat me totaal niet aan moet ik zeggen.

zei: Hans Langbroek op 29/11/2009 om: 23:29u


Powered by Greymatter