Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/13/2009: "2.Dh5-festival 2009 wederom in Den Bosch"

In november vindt het vijfde 2.Dh5-festival plaats. Het geschiedt net als vorig jaar in Den Bosch, en wel in het weekend van 20-22 november 2009.
2Dh5index_05 (8k image)
Dit keer is het hoofdthema '(hoe te) organiseren'.
Klik op meer!

Het festival is een jaarlijks terugkerende samenscholing voor activisten en 'wereldversleutelaars'. Dat wil zeggen voor degenen die wat tegen de heersende wereldwanorde willen ondernemen. We zijn er vijf jaar geleden mee begonnen om een plek te bieden aan de uitwisseling van kennis, informatie en praktijkervaring.

Afgelopen jaar heeft het neoliberalisme een enorme deuk gekregen, maar is een georganiseerd verzet tegen dit systeem en het kapitalisme uitgebleven. Misschien is het wel een maatschappelijke vaststelling dat mensen organiseren rond conflicten, maar ook rond bijvoorbeeld een (sport)vereniging niet meer vanzelfsprekend is. Het werd dus weer hoog tijd om nog een keer stil te staan bij wat voorafgaat aan sociale strijd en verandering, namelijk het organiseren.


Wij willen dat op verschillende niveaus doen; van theorie tot praktijk, lezingen tot inspirerende kunst en cultuur. Het gaat op het festival vooral over oplossingen voor de problemen (en strategieën en methodes daarvoor) en niet al teveel over hoe slecht het systeem wel niet is.

Dat laatste is ook belangrijk, maar omdat we daar we vaak in blijven hangen richten we ons één keer per jaar vooral op wat we ertegen gaan ondernemen, en hoe we dat gaan doen.

Het festival bestaat niet enkel uit deze workshops. Vrijdagavond wordt de aftrap gegeven in actiekantine “Knoflook" waar om 19:00u een overheerlijke veganistische en biologische maaltijd zal worden opgediend. Daarna wordt het festival plechtig geopend met wat praatjes, filmpjes en een heuse kwis over organiseren met een te gekke hoofdprijs. Zaterdagavond is er een groots feest in de Paap, in samenwerking met Kleintje muurkrant, dat na een slopende juridische procedure weer rechtop staat, de rug recht, en op zoek gaat naar middelen om opnieuw verder te kunnen met het informeren en tot kritisch handelen aanzetten. Eén van de bands die tijdens dit benefietfeest zal spelen is Rubella Ballet, waarin leden van de legendarische vrouwenpunkband X Ray Specs figureren. Ze zullen daarbij ook hun film over vrouwen in de politieke muziek vertonen. Zondagavond wordt het festival afgesloten met een film in actiekantine “Knoflook”.

Voor mensen die het hele weekend willen komen en zelf geen slaapplaatsen kunnen regelen, kan de organisatie slaapplaatsen regelen. Stuur hiervoor een mailtje naar . Op de website http://www.2dh5.nl/ is alle praktische informatie te vinden en wordt het programma up to date gehouden.

Geld is ook zeer welkom (op giro 7660436 t.n.v. VB Solidariteitsfonds, Tilburg (o.v.v.Festival 2dh5)). En zet het alvast in de agenda: 20-22 november 2009, Den Bosch; elkaar wijzer maken over strijd en verandering.

1 Reactie


HOE IS DAT NU AFGELOPEN? (was afwezig wegens reis naar het buitenland)

zei: jan bervoets op 25/11/2009 om: 13:51u


Powered by Greymatter