Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/07/2009: "Mr. Peres, tear down this wall!"

De val van de Berlijnse muur is ideologisch bruikbaar - al wordt het al steeds vager waarvoor... Maar het is twintig jaar geleden, dus moeten we het er over hebben van de Media.
Hier wordt een bres geslagen door de kameraden van Anarchisten Tegen De Muur in de muur van Ni'lin.


6 november 2009.

6 Reacties


Al is deze muur gevallen, de nieuwe juridische muren zijn al opgesteld met gebruik van culturele, religieuze, ideologische, financiŽle en bezitsgrenzen.
Hierdoor zijn er meer moeilijk en onneembare muren ontstaan, dan die ene muur
Een voorbeeld is de juridische en militaire muur rond EU en de letterlijke muur in Palestina

zei: Harry op 08/11/2009 om: 16:11u

Heel erg sympathieke actie, maar ik kan hier toch echt geen Anarchists against the Wall in ontdekken. Is de wens hier de vader van de gedachte? Terwijl het muur segment omgaat hoor ik meermaals Allahu Akbar roepen. Verder hoor ik enkel en alleen arabisch praten. Ik denk dus dat dit een authentieke Palestijnse actie is geweest en dat onze anarchistische kameraden van Anarchists against the Wall hier niet veel mee van doen hebben. Is hier sprake van het creŽeren van een nieuwsfeit? Wel een beetje kritisch blijven tot wat je voorschotelt.

zei: Jeroen op 09/11/2009 om: 07:14u

Gezemel over het Allahoe akbar had ik al verwacht. Dat soort gezemel wordt met graagte gebezigd door post-christenen die zelf niet terugdeinzen voor uitdrukkingen als "Grote genade", "Hemeltjelief" of "Allemachtig" enzovoort.

Is een "authentieke actie van Palestijnen" niet iets van "onze" Anarchisten Tegen De Muur? Wat zeggen ze er zelf van?

Ik bespeur in deze reactie een "authentieke" koloniale mentaliteit.

zei: Prul op 09/11/2009 om: 14:07u

Ja, beste Prul, wat zeggen ze nu eigenlijk op hun eigen site? "In Ni'ilin, demonstrators brought down a section of the eight meters tall concrete wall that cuts through the village's land". Ze zeggen nergens dat ze zelf die actie uitgevoerd hebben. Ze hebben het over het neutrale "demonstrators" en jij presenteert het alsof Anarchists against the Wall de actie heeft uitgevoerd. Goed: Demonstranten hebben een bres in de muur geslagen. De regen van traangasgranaten die er op volgt zal wat minder feestelijk geweest zijn. Waar het mij om gaat is dat Anarchists against the Wall iets toeŽigent wat ze zelf niet eens opeisen, ze berichten er alleen maar over. Palestijnen hebben zelf ook reden genoeg om dat monsterlijke ding omver te halen. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

zei: Jeroen op 09/11/2009 om: 21:45u

Oeps daar viel dus een woordje weg aan het eind, ik bedoelde dus te zeggen:
Waar het mij om gaat is dat je Anarchists against the Wall iets toeŽigent wat ze zelf niet eens opeisen, ze berichten er alleen maar over. Palestijnen hebben zelf ook reden genoeg om dat monsterlijke ding omver te halen. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken

zei: Jeroen op 09/11/2009 om: 21:49u

- AATW organiseert wekelijks op vrijdag een demonstratie tegen de muur, o.a. in Ni'lin
- Op vrijdag 6 november wordt een stuk muur neergehaald in ditzelfde dorp.

Kwestie van combineren en deduceren.

De voononderstellingen dat "anarchisten" natuurlijk geen Arabisch spreken en tevens een actie voor zich opeisen wijs ik af.

zei: Prul op 10/11/2009 om: 16:20u


Powered by Greymatter